Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliția forțează noul Cod Fiscal. Șah la PNL

Surse politice susțin că în cadrul Coaliției s-a luat o decizie de forță cu privire la noul Cod Fiscal. Pe valul aprecierilor venite din partea mediului de afaceri și încurajați de contrazicerile din sânul PNL, Coaliția a decis angajarea răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal.

E vorba de o adevărată lovitură de imagine a Guvernului Ponta. Practic Puterea oferă PNL-ului posibilitatea să vină cu o moțiune de cenzură cu care liberalii amenință de mult, dar sunt neputincioși să o depună.

"Proști ar fi să nu o facă. Dacă o fac ne-au prins pentru că noul Cod Fiscal chiar nu e rău", a spus un lider PNL pentru stiripesurse.ro

De partea lor și social-democrații sunt siguri că vor da lovitura prin această mișcare îndrăzneață:

”E un Cod liberal și aș vrea să văd PNL-ul că vine și îl critică. Nu prea au cum, iar alegațiile lui Predoiu artă că i-am prins.”, susține un lider PSD.

Dacă Coaliția vine cu angajarea răspunderii pe noul Cod Fiscal atunci Opoziția are o singură șansă - trebuie să depună moțiune de cenzură, singurul act cu care se poate răspunde la un asemenea act al Guvernului.

La cum stau taberele în acest moment în Parlamentul României o moțiune de cenzură ar eșua lamentabil. Dacă nu se depune moțiune de cenzură e ca și cum ar fi abandonat lupta și sunt de acord cu un Cod Fiscal pe care l-au criticat aiurea doar pentru că vine din partea Guvernului.

Evident că președintele ar putea cere reexaminarea legii sau o contestația la CCR, dar este puțin probabil să o facă pentru că astfel ar accentua și mai mult slăbiciunea formațiunii din care a plecat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.