Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliției pentru Familie: Sperăm că protocoalele privind revizuirea Constituției vor fi respectate

www.basilica.ro
Marșul pentru Viață martie 2017

Președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat sâmbătă, la Oradea, că este "o mare dezamăgire" neonorarea angajamentelor PSD, PNL și ALDE în legătură cu proiectul privind revizuirea Constituției, dar speră că referendumul va avea loc în jurul datei de 15 mai.

"Noi, Coaliția pentru Familie, sperăm și credem că angajamentele făcute de cele trei partide în noiembrie 2016 vor fi respectate, chiar dacă cu întârziere. E o profundă dezamăgire a noastră că aceste angajamente au devenit la ora actuală caduce, în sensul că promisiunea pentru luna aprilie nu mai poate fi îndeplinită. Credem că respectarea angajamentelor ține de bun simț, de normalitatea democrației și a dialogului dintre oameni. Protocoalele nu au fost denunțate, nu au fost anunțate nici întârzieri, noi am investit încredere și propriul cuvânt, ne așteptăm ca și partenerii noștri să facă același lucru", a afirmat, pentru AGERPRES, Mihai Gheorghiu, cu ocazia adunării publice din Piața Unirii.

El a spus că trei milioane de oameni nu pot fi ignorați. "Dar putem să înțelegem că probabil există presiuni, interese sau dezinteres, dar sperăm totuși ca referendumul să fie convocat în jurul datei de 15 mai, pentru că datele stabilite nu mai pot fi respectate", a adăugat Gheorghiu.

În jur de 6.500 de bihoreni, oficialități locale, parlamentari, episcopi, călugări și maici, au participat sâmbătă după amiază, la adunarea publică din piața centrală a municipiului organizată de Coaliția pentru Familie, susținută de toate cultele creștine din România.

Cu parcarte pro-viață și împotriva avortului, oamenii au ținut în mâini și câte un balon alb pe care l-au eliberat, împreună, la finalul evenimentului.

Scopul adunării a fost de a cere modificarea articolului 48 din Constituție, în sensul definirii familiei ca fiind "căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie".

Moderatorul evenimentului a fost Daniel Burtic, directorul Radio Vocea Evangheliei, coordonator al proiectului.

Au luat cuvântul Paul Negruț, rectorul Universității Emanuel, cei patru episcopi de Oradea: Sofronie Drincec — ortodox, Bocskei Laszlo — romano-catolic, Csuri Istvan — reformat și Virgil Bercea — greco-catolic, precum și liderii comunităților penticostală, baptistă și adventistă.

De asemenea, au vorbit senatorul Cornel Popa (PNL) și cei doi vicepreședinți ai CJ Bihor, Ioan Mang (PSD) și Traian Bodea (ALDE), precum și prof. univ. Sorin Curilă, președintele Senatului Universității Oradea.

Adunarea publică a fost urmată de Marșul pentru viață pe un traseu central din municipiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.