Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coca - Cola pierde un proces extrem de important în instanță

coca cola

Încercarea producătorului american de băuturi răcoritoare Coca-Cola Co. de obține statut de marcă înregistrată în Uniunea Europeană pentru celebra sa sticlă de băuturi a eșuat, deoarece justiția comunitară a decis că designul sticlei nu este suficient de distinct pentru a o diferenția de alte produse de pe piață, informează DPA.

În 2011, grupul american a făcut o cerere la Oficiul pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (OHIM) pentru ca designul sticlelor sale să obțină statutul de marcă înregistrată. Însă, OHIM a decis în 2014 că forma respectivă nu are niciun caracter distinct care să justifice obținerea statutului de marcă înregistrată, scrie Agerpres.

Citește și: Imagini BOMBĂ cu senatoarea PNL pe care DNA o vrea arestată: Cum arăta când era dansatoare / VIDEO

Într-o decizie publicată miercuri, Curtea Generală a UE a susținut decizia anterioară a OHIM, apreciind că sticla Coca-Cola "nu posedă niciun fel de caracteristici care să o diferențieze de alte sticle disponibile pe piață".

Obținerea statutului de marcă înregistrată pe baza formei este foarte dificilă. În cazurile anterioare, justiția europeană a stabilit reguli clare potrivit cărora cei care vor să beneficieze de protejarea proprietății intelectuale trebuie să dovedească faptul că produsul poate fi recunoscut de consumatori exclusiv prin forma sa și nu în combinație cu logo-ul sau alt semn.

Citește și: REVOLTĂTOR De ce vrea Patriarhul Daniel să aducă în București moaștele lui Arsenie Boca

Producătorul Coca-Cola s-a declarat dezamăgit de decizia Curții Generale și ia în considerare o eventuală contestație la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Citește și: Dinu Pescariu, marele denunțător din Dosarul Microsoft, revine: ”I-am dat 4 milioane de euro”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.