Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coca-Cola, sub focul criticilor după o hartă despre Crimeea

webcache.googleusercontent.com

Gigantul american de băuturi răcoritoare Coca-Cola a intrat sub focul unor critici puternice marţi în Rusia şi Ucraina după ce a difuzat o hartă a Rusiei ce nu includea iniţial, iar apoi a inclusiv Crimeea, peninsula ucraineană anexată în martie 2014 de Moscova, relatează AFP. 

Grupul a publicat prima versiune a acestei hărţi, fără a include Crimeea, în mesajul său de Anul Nou pe reţeaua socială VK, cea mai populară din Rusia şi care depăşeşte Facebook.

content-image

Dar marţi, după numeroase critici în Rusia, Coca-Cola a modificat harta şi a adăugat peninsula, precum şi Insulele Kurile, revendicate de Japonia de la anexarea lor la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi de asemenea Kaliningrad, enclava rusă situată între Polonia şi Lituania. Coca-Cola şi-a cerut de asemenea scuze pe reţeaua VK. 

Dar după mânia de această dată a utilizatorilor de internet din Ucraina, dintre care unii au cerut boicotul mărcii, Coca-Cola pur şi simplu a şters harta din mesajul său de Anul Nou. 

"Dragi prieteni! Vă mulţumim pentru atenţia acordată. S-a decis eliminarea publicaţiei ce a provocat indignarea", a scris filiala ucraineană a grupului pe Facebook. 

Relaţiile dintre Kiev şi Moscova sunt la cel mai scăzut nivel de la revolta proeuropeană din piaţa Maidan în capitala Ucrainei, reprimată în sânge şi care a condus la destituirea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici în februarie 2014. 

Criza diplomatică dintre cele două ţări s-a agravat şi mai mult după anexarea Crimeii de către Rusia în martie 2014 şi conflictul armat din estul separatist prorus, care a făcut peste 9.000 de morţi de la izbucnirea sa în aprilie 2014, aminteşte France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.