Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cocoș, Sandu, Niro și Pinalti, spectacol în sala de judecată / VIDEO

microsoft

Bogați și intangibili până mai ieri, Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan, Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru s-au transformat, astăzi, în față judecătorilor de la Instanța Supremă, în niște mielușei. Pentru că judecarea dosarului „Microsoft” s-a terminat și urmează sentințele, „greii” de odinioară mai că au plâns și au cerut iertare cum au putut ei mai bine în fața judecătorilor.

Speriat de pușcărie, Nicolae Dumitru, cunoscut drept „Niro”, a început să plângă în fața judecătorilor, relatează Antena3.

"Am construit o societate care de 23 de ani lucrează fără să aibă afaceri cu statul. Am creat peste 5.000 de locuri de muncă. Îmi exprim regretul profund pentru ceea ce am făcut. Simt că mi-am dezamăgit familia, prietenii şi cunoscuţii. Am doi băieţi. Doresc să repar răul făcut", a declarat Nicolae Dumitru.

Efectul BREXIT: Femeie atacată cu pietre pentru că este româncă / VIDEO

La rândul său, Dorin Cocoș a invocat denunțurile pe care le-a făcut în mai multe dosare în care a colaborat cu anchetatorii. În fața judecătorilor, Cocoș a spus:  „Jur cu mâna pe Biblie că regret din tot sufletul faptele pe care le-am făcut. Nu le mai pot îndrepta, decât printr-o atitudine civilizată, în cazul în care mă veţi condamna la muncă în folosul comunităţii. Îmi pare rău pentru ce am făcut. Nu îmi doresc decât să fiu un om normal. Sigur nu o să mai fac acest lucru, am greşit. Nu am vrut să fac niciodată lucruri de felul acesta, îmi doresc doar să mă îndrept ca un bun român ce sunt”.

Şi fostul primar Gheorghe Ştefan şi-a recunoscut vinovăţia, deşi el a refuzat acest lucru în timpul anchetei de la DNA. 

"Mă consider vinovat. Din afacerea Microsoft nu am pretins şi nu am primit bani. Vorbesc cu mâna pe Biblie. Sunt vinovat pentru că am exercitat influenţă asupra lui Gabriel Sandu. Vreau să colaborez cu organele judiciare, să vedem unde au ajuns banii. Merit o pedeapsă. Regret ce am făcut. Dacă aş fi ştiut legile, nu aş fi ajuns în faţa dumneavoastră", le-a spus Gheorghe Ştefan magistraţilor. 

Fostul ministru Gabriel Sandu a anunţat în sala de judecată că a depus un denunţ la Departamentul de Justiţie din SUA şi la Ministerul Justiţiei din Austria, în care i-a reclamat pe directorii de la Microsoft, dar şi pe membrii grupării conduse de Claudiu Florică.

Un răsunător dosar de corupție a ajuns la final. Procurorii DNA cer pedepse maxime / UPDATE

"Eu nu înţeleg cum o grupare care a păgubit statul român cu 200 milioane de euro are impunitate, iar eu nici măcar circumstanţe. Până la urmă, înţeleg că eu sunt singurul vinovat, deşi am încercat să fac totul legal. Ar fi trebuit să aduc aici toate documentele şi să fac denunţurile necesare pentru a fi judecaţi cei 10 miniştri", a susţinut Gabriel Sandu.

De asemenea, Gabriel Sandu a declarat la ieșirea de la Instanța Supremă că a făcut denunțuri: „Am făcut denunțuri împotriva grupării infracționale transnaționale și transguvernamentale. Prejudiciu în acest caz este 104 milioane de dolari, în perioada 2004-2008 și 114,5 milioane de euro 2009-2013. Era vorba de 27 de milioane de dolari prin care eu i-am recuperat prin neplata de la STS pentru că nu au furnizat nimic. Sunt toți miniștri Educației și toți miniștri Comunicaților și pentru toți cei pentru care s-a cerut aprobarea de la președintele Traian Băsescu pentru a fi cercetați”.

Verdictul în mega-dosarul Microsoft este așteptat în curând.

În luna martie, un complet de la ÎCCJ a dat sentinţa în primă instanţă: Nicolae Dumitru - 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu - 2 ani cu executare, Dorin Cocoş - 2 ani cu executare, Gheorghe Ştefan - 3 ani cu executare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.