Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod roșu în politică. PSD a dominat vara la comunicare!

ziarelive.ro

Vara se pregătește să ne spună la revedere, cel puțin calendaristic, dacă este să ținem cont de faptul că mai avem doar 3 săptămâni din luna august. A fost o vară încinsă din toate punctele de vedere, meteorologic am avut 2 reprize de cod roșu de caniculă, iar politic am trăit din plin experiența demiterii guvernului Grindeanu prin moțiune de cenzură depusă de…tocmai partidul de guvernare, PSD.

Vara aceasta, politic vorbind, a fost atipică. Te-ai fi așteptat ca, mai ales că am avut și alegeri abia acum un an, să fie o perioadă de acalmie, politicienii să fie plecați prin concedii, să nu mai auzim de ei până în septembrie iar pe la sediile partidelor să bată vântul. Bine, pe la unele chiar așa se întâmplă, dar vom explica de ce.

Așadar, o vară cu multe teme, cu subiecte extrem de sensibile, cu artilerie grea scoasă la încălzire, în așteptarea unei toamne ce se pare că va fi mai tensionată ca oricând. Dacă este să ne uităm la capitolul comunicare, care din partidele politice de la noi a punctat cel mai bine? Să o luăm metodic:

PSD

Cei de la PSD par că au vrut cu tot dinadinsul să fie în centrul atenției comunicării publice pe toată perioada verii. Și nu așa, fugitiv, și doar prin câteva prezențe. Și-au asumat rolul de ”buni la toate”, ei aruncând în public temele, certându-se între ei pe ele, ieșind cu dezmințiri și rectificări, apoi acceptând că da, e cum au spus prima dată, apoi capitalizând prin câteva mișcări ”a la Ploiești” ce au lăsat opiniei publice impresia că ne-a trecut glonțul pe la ureche, dar, uite, PSD s-a trezit pe ukltima sută de metri și până la urmă a remediat lucrurile. Legea Salarizării Unice, pensiile private, pensiile speciale, plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, înzestrarea armatei, situația economică deloc bună, problemele din justiție. Atâtea bombe despre care am vorbit și aici, pe care, cum, necum, PSD le-a trimis să explodeze un pic mai în toamnă sau poate se dezamorsează până atunci.

Citește și:  Care bombă va exploda în mâinile premierului Tudose?

Una peste alta, PSD a fost partidul prezent constant în spațiul public, în mediul tradițional, în mediul online, oriunde. Peste tot. Asta în timp ce….

PNL

Cu o conducere nouă aleasă la un Congres mamut care, ce ghinion, s-a nemerit să aibă loc fix în perioada când a început nebunia cu demiterea lui Grindeanu, deci a fost trecut în planul doi pentru opinia publică, liberalii au schimbat un pic stratagema. Prin vocea lui Ludovic Orban au anunțat că ”biroul președintelui PNL este printre oameni, în țară”, iar lucrurile chiar așa au stat. Din iunie și până acum, Ludovic Orban și echipa liberală nu au ratat târg, tuns de oi, spectacol folclorit, zi a orașului, indiferent cât de mic sau de mare a fost el. Sunt voci care spun că această prezență mai mult printre oameni poate face bine, aduce PNL mai aproape de oameni, le ascultă doleanțele, le vorbește mai bine despre cum va face partidului ca lucrurile să fie mai bine.

Dar una este când o temă majoră este tratată de la sediul central al partidului, înconjurat de toată presa centrală și de televiziuni, alta este când dai o declarație în timp ce în spatele tău se joacă hora. Vorbeam mai sus despre bombele din mâna PSD, pe care, PNL, în afara unor declarații izolate, postări pe Facebook, nu a ieșit cu nimic puternic în spațiul public.

Așa că toți ochii s-au întors, cu speranță, spre…

USR

Numai că aici nebunia este în toi. Din marea speranță a alegerilor locale de doar acum un an și două luni, din mica revelație a parlamentarelor din decembrie, USR a devenit, fără a supăra pe nimeni, o imagine caricaturală a ceea ce se poate întâmpla când faci un partid pe genunchi, cu multe orgolii și nici un plan. Nicușor Dan a plecat sau nu a plecat, USR e cu CPF sau nu e, Clotilde e șefa sau nu e, USR e partid sau nu mai e. Nimeni nu știe nimic. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare să se termine un referendum intern ce va ține o săptămână și care ar trebui să rezolve cel puțin poziționarea USR pe tema referendumului pentru definirea familiei în Constituție. Probabil după aceea vor mai face un referendum să vadă ce mai trebuie să facă sau nu. Greu la deal cu….iar ultimii pe listă, cu voia dumneavoastră, au rămas cei de la…

Citește și: Ce trebuie să știți despre referendumul intern al USR

PMP

Iar aici, vorbim doar de Traian Băsescu. Pe care îl vedem foarte des la tv, dar temele sale de discuție nu mai variază de foarte mult timp: binom, justiție, DNA, Kovesi, și cam atât.

Așadar, o vară fără prea multe plusuri, iar pentru agitația care ne-a ținut un pic alerți trebuie să mulțumim doar PSD. Altfel, ar fi trebuit să trecem la telenovele turcești sau, mai rău…desene animate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.