Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codul Fiscal, prima ratare a președintelui Klaus Iohannis

revista presei

Evenimentul Zilei:

Câtă vreme nu face mare lucru, soarta pare să-i surâdă președintelui. Când, însă, decide să se implice, totul se întoarce împotriva lui. Paradoxal, nu?... Încet- încet mă conving că România președintelui Iohannis e România lucrului bine făcut de alții. România lucrului bine făcut de el nu arată deloc bine... Mărturisesc că nu am înțeles mare lucru din povestea cu Codul Fiscal. Nu știu exact ce strategie a avut președintele Klaus Iohannis... În campania electorală prezidențială, Klaus Iohannis a fost un susținător feroce al reducerii fiscalității. A promis reducerea TVA la 19%. A catalogat-o drept o „prioritate absolută”. Din acest motiv, atunci cînd Codul Fiscal promovat de Guvernul PSD a ajuns în Parlament, liberalii au cerut și au obținut acest lucru de la social-democrați. De altfel, ieri, Alina Gorghiu a ținut să-i reamintească președintelui Iohannis acest lucru. După ce a primit Codul Fiscal la promulgare, Klaus Iohannis s-a precipitat brusc, în special după ce a discutat cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. A retrimis actul normativ în Parlament, spre reexaminare, punând PNL într-o situație politică stânjenitoare... Practic, partidele, la unison, au decis ieri să nu țină cont de observațiile președintelui Klaus Iohannis în legătură cu Codul Fiscal. Deși liderii PNL se străduiesc să o ascundă, între șeful statului și fostul său partid s-a căscat o prăpastie. Nu știu, deocamdată, cât de adâncă, dar ea este o certitudine. Liberalii au realizat, probabil, că nu se pot baza pe comportamentul politic al șefului statului, pentru că este inconsistent și incoerent. Iar acest lucru le va aduce mai degrabă deservicii, decât servicii. Oricum, povestea cu Codul Fiscal va rămâne în Istorie drept prima intervenție majoră a președintelui într-o chestiune de politică internă. Și ca prima ratare.

Digi24:

Se împlinesc 20 de ani de la un eveniment care a marcat istoria recentă a României: procesul de privatizare în masă. Câți dintre dumneavoastră vă mai amintiți de cupoanele de privatizare pe care le-ați schimbat sau nu în acțiuni la fabrici și uzine? În prezent, peste 8 milioane de români au acțiuni listate la bursă de care nu mai știu nimic. Aceste acțiuni au o valoare uriașă, de peste 350 de milioane de euro!... În ultimii 20 de ani, majoritatea românilor nu s-au mai interesat de soarta titlurilor de valoare. Cei mai mulți dintre acționari nu au știut că acestea au produs dividende de milioane de euro. Pe înțelesul tuturor, dividendele reprezintă bani pe care companiile îi acordă, anual, acționarilor, din profit. Potrivit legii, dacă timp de trei ani sumele nu sunt revendicate, acestea rămân în conturile societăților emitente. Așa se face că din neștiință, cei mai mulți dintre acționari nu au văzut niciun ban.Printre marii beneficiari ai acestei situații au fost și sunt cele cinci Societăți de Investiții Financiare (S.I.F). Acestea au milioane de acționari în urma procesului de privatizare în masă.

Ziarul Financiar:

Volksbank România, la solicitarea acţionarului ei, Banca Transilvania, a făcut una dintre cele mai neaşteptate operaţiuni bancare în încercarea de a face pace cu clienţii ei: a scos comisionul de risc din contractele de credit şi a rambursat comisioanele de risc plătite în timp de debitori, indiferent de moneda în care era împrumutul. De asemenea a făcut o ofertă clară celor care aveau credite în franci elveţieni, convingându-i să îşi schimbe de împrumut în lei cu diminuarea datoriei cu 22,5%.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.