Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Codul Penal, sub asediu. 20 de proiecte de modificare într-o singură zi

COLEGIUL MEDICILOR - DECIZIE

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor are, pe ordinea de zi de marţi, 9 iunie, nu mai puţin de 20 de proiecte legislative care vizează modificări ale Codului Penal şi Codului de Procedura Penală. Patru dintre acestea aparţin Guvernului şi conţin modificări în general cerute de sistem, însă celelalte sunt - cel puţin o parte - extrem de controversate, cum ar fi proiectele lui Şerban Nicolae sau Haralambie Vochiţoiu (PSD), scrie HotNews.ro.

Vezi AICI ordinea de zi a Comisiei Juridice!

Lista proiectelor:

1. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. Initiator: senatorul PSD Nicolae Şerban. Senatul a adoptat tacit initiaţiva. Guvernul nu sustine adoptarea. Iniţiativa vizează eliminarea arestului preventiv pentru infracţiunile de corupţie şi încătuşarea suspecţilor de fapte neviolente.

2. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind noul Cod penal. Initiator: Ciuhodaru Tudor de la UNPR. Senatul a respins iniţiativa. Guvernul nu susţine adoptarea.

3. Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. Iniţiator este Guvernul.

4. Propunere legislativă privind modificarea şi completarea art.587 din Codul de Procedură Penală. Iniţiator: deputatul PSD Bărbulescu Daniel-Ionuţ. Guvernul nu susţine adoptarea iniţiativei legislative. Senatul a respins iniţiativa.

5. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. Iniţiator este Guvernul României. Senatul a adoptat propunerea. Un amendament semnat de senatorii Cristiana Anghel (PC), Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD) înlocuieşte "suspiciunile rezonabile" cu "indiciile temeinice".

6. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală. Iniţiator este senatorul UNPR Vochiţoiu Haralambie. Senatul a respins iniţiativa. Guvernul nu susţine adoptarea iniţiativei legislative. Senatorul Haralambie Vochiţoiu a propus ca mandatul de executare a hotărârilor penale care prevăd pedeapsa cu închisoarea în cazul persoanelor aflate în libertate să fie emis numai în baza unei hotărâri definitive redactată şi motivată.

7. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal Cameră decizională Senatul a respins iniţiativa legislativă. Iniţiator este senatorul Valeriu Todiraşcu. Guvernul nu a transmis un punct de vedere. Consiliul Legislativ a dat un aviz negativ.

8. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal. Iniţiator este senatorul Valeriu Todiraşcu. Guvernul nu a transmis un punct de vedere. Consiliul Legislativ a dat un aviz negativ.

9. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal. Senatul a respins iniţiativa legislativă. Iniţiator este senatorul Valeriu Todiraşcu. Guvernul nu a transmis un punct de vedere. Consiliul Legislativ a dat un aviz negativ.

10. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal. Senatul a respins initiaţiva. Consiliul Legislativ a avizat negativ iniţiativa. Guvernul nu susţine adoptarea. Initiator este Tudor Ciuhodaru - UNPR.

11. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru completarea Legii nr.187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal. Senatul a adoptat tacit proiectul. Initiator este Guvernul.

12. Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. Camera este decizională. Initiatori sunt 38 deputati şi senatori PSD-PDL, iar Senatul a respins iniţiativa şi Guvernul nu susţine adoptarea.

13. Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal. Camera este decizională. Initiator este senatorul Nicolae Serban. Senatul a adoptat tacit. Guvernul nu susţine adoptarea. Un amendament propus de senatorul PSD Şerban Nicolae prevede ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de închisoare.

14. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal. Senatul a respins proiectul, Guvernul nu susţine iniţiativa lui Tudor Ciuhodaru - UNPR.

15. Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal. Iniţiatori sunt 4 senatori: Firea Gabriela, Rogojan Mihai-Ciprian, Vasiliev Marian şi Barbu Tudor. Senatul a adoptat tacit. Aviz negativ al Consiliului Legislativ. Guvernul nu susţine adoptarea.

16. Proiect de Lege pentru abrogarea art.74 indice 1 din Codul penal. Iniţiatori: Plăcintă Sorina Luminiţa, Lazar Sorin Constantin, Frâncu Emilian Valentin, Frunda György, Chivu Sorin Serioja. Reexaminare ca urmare a DCC nr.3 din 15.01.2014. Senatul a reexaminat legea şi a respins-o.

17. Proiect de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2006 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea altor legi. Reexaminare ca urmare a DCC nr.54/2009. Senatul a reexaminat legea si adoptat legea.

18. Propunere legislativă pentru interpretarea art. 175 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul includerii în categoria funcţionarilor publici, în înţelesul Codului penal, a parlamentarilor şi a Preşedintelui României. Senatul a respins initiativa. Initiator: deputat Eugen Nicolicea. Guvernul nu a transmis un punct de vedere.

19. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.135/2010 privind Noul Cod de Procedură Penală, publicată în Monitorul Oficial nr. 486 din 15 iulie, în vigoare din 1 februarie 2014. Iniţiator: deputatul Ciuhodaru Tudor. Senatul a respins iniţiativa. Consiliul Legislativ a dat aviz negativ. Guvernul nu sustine adoptarea.

20. Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Codului Penal al României din 21 iunie 1986, republicat, cu modificările şi completările ulterioare. Reexaminare ca urmare a DCC nr.2 din 15.01.2014. Senatul a reexaminat legea si respins legea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.