Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coincidență nefastă: Ministrul Educației, școlit la una dintre 'fabricile de diplome' percheziţionate de procurori

liviu pop

Procurorii şi poliţiştii au deschis miercuri dimineaţă la iniversităţile "Aurel Vlaicu" şi "Vasile Goldiş" din Arad, pentru percheziţii în dosarul "Diplome de licenţă fără studii". Peste 100 de percheziţii domiciliare au loc la cadre didactice şi studenţi din cadrul celor două universităţi.

Vezi şi: 'BOMBĂ' în sistemul universitar: Peste 100 de profesori și studenți, luați PE SUS de mascați! Percheziții de AMPLOARE

Ministrul Educaţiei, Liviu Popa, a comentat deja în intervenţii telefonice la mai multe televiziuni situaţia de la cele două universităţi, afirmând că în spaţiul public au mai existat informaţii despre neregulile de la unităţile de învăţământ. Ce nu a precizat ministrul este faptul că el însuşi are o diplomă de la una dintre univerităţile percheziţionate.

Potrivit CV-ului ministrului Liviu Popa, în perioada 2005-2006, acesta a urmat cursurile de masterat ale Universităţii "Vasile Goldiş" din Arad. Pentru ca această coincidenţă să fie şi mai neplăcută, diploma obţinută de Liviu Pop este în domeniul "managementului educaţional".

Vezi şi: Buletinele de identitate, schimbare MAJORĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT

Parchetul General susţine că mai multe cadre didactice din cadrul celor două instituţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite (bani şi bunuri materiale) cu ocazia organizării şi susţinerii de către studenţi a examenelor la diferite discipline (susţinute chiar în afara perioadei de examinare) şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de licenţă. Probatoriul a relevat că unii studenţi străini, înscrişi la grupe ce urmează cursurile în limba română, nu cunosc/nu înţeleg limba română şi totuşi sunt promovaţi, în schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale.

La Universitatea "Vasile Goldiş" din Arad au mai avut loc percheziţii şi în februarie 2013, când mai mulţi profesori au fost acuzaţi că vindeau lucrări de licenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.