Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Colaborare instituţională perfectă': Iohannis nu ştia ce a discutat Guvernul cu FMI

iohannis fmi

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu delegaţia FMI, condusă de Andrea Schaechter, şeful misiunii Fondului în România. La doar 10 zile după ce premierul Ponta lăuda "colaborarea instituţională perfectă" cu Iohannis, preşedintele a lăsat să se înţeleagă că nu este la curent cu discuţiile Guvern-FMI.

"Bun venit la Cotroceni! Este o plăcere să vă primesc aici şi aştept cu interes să aud detaliile discuţiei cu Guvernul. Sper că a fost una bună", le-a spus Iohannis reprezentanţilor FMI, în debutul întâlnirii. 

Ministerul Finanţelor Publice a început marţea trecută discuţiile cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional pe marginea bugetului de stat pe 2016. 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, declara că se discută inclusiv posibilitatea încheierii unui nou acord. "În actualele condiţii la nivel internaţional, un astfel de acord, mult mai flexibil, poate constitui pentru România un plus", spunea ministrul de resort.

Începând din 2009 şi până în prezent, România a încheiat trei acorduri consecutive de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

Ultimul acord cu FMI, care a expirat în septembrie 2013, a avut o valoare de două miliarde de euro însă autorităţile de la Bucureşti nu au accesat fonduri. Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia românească de eventuale şocuri de pe pieţele financiare. Acesta a fost cel de-al zecelea acord încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional din ultimii 23 de ani şi al treilea acord solicitat FMI, de la declanşarea crizei economice, în 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.