Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Colaborare subterană între DNA şi televiziunile anti-Băsescu

dna

La începutul lunii aprilie, DNA l-a reţinut pe medicul Mohamad Yassin, omul pe care Traian Băsescu l-a desemnat personal în 2005 ca negociator pentru eliberarea jurnaliştilor răpiţi în Irak. Sirianul este acuzat de trafic de influenţă, fapte comise în perioada octombrie 2014 – martie 2015.

A urmat chemarea la DNA, pentru audieri în acest dosar, a jurnalistului Ovidiu Ohanesian, a procurorului care a propus eliberarea lui Omar Hayssam în 2006 şi a judecătoarei care a acceptat eliberarea. Doar că aceştia au fost întrebaţi şi despre cazul răpirii jurnaliştilor din 2005, adică evenimente petrecute cu mult înaintea traficului de influenţă de care este acuzat medicul Yassin. Această desfăşurare suprinzătoare a anchetei DNA îl face pe jurnalistul Ion Cristoiu să afirme că procurorii alimentează campania anti-Băsescu din presă.

"Acțiunea DNA, desfășurată într-un categoric dispreț față de condiția democratică a transparenței (cînd ești declarată cea mai puternică femeie din țară puțin îți pasă de opinia publică, la o adică, dacă mai bombăne, o arestezi pe loc!), a dat naștere unei campanii mediatice de tip PSD-ist, susținută de Antena 3 și România Tv, despre implicarea lui Traian Băsescu în Fuga lui Hayssam și despre misterele din Răpirea ziariștilor. (...)

După opinia mea scopul Diversiunii DNA nu constă în convocarea lui Traian Băsescu de către un procuror sub acuzația c-a înlesnit Fuga lui Omar Hayssam.

Scopul se distinge dacă luăm în considerare următoarele fapte:

- Imediat după convocare, doi dintre cei convocați au declarat presei c-au fost întrebați despre Fuga lui Hayssam.

- Imediat după convocare, cele două buciume ale propagandei guvernamentale – Antena 3 și România Tv – au solicitat avocaților lui Omar Hayssam și ai lui Tartoussi, comandantul vasului cu care a șters-o din țară cel acuzat de terorism, intervenții menite a pune la îndoială versiunile oficiale ale Fugii lui Omar Hayssam, punînd accentul pe implicarea lui Traian Băsescu.

Un cunoscător al presei știe că pentru a reînvia pe televiziuni un subiect trecut, e musai să se întîmple ceva în legătură cu subiectul respectiv. Dacă de exemplu, Petre Roman ar fi chemat la Parchet în legătură cu mineriada din septembrie 1991, toate televiziunile de știri s-ar grăbi să reamintească Mineriada și s-o dezbată la talk show-uri.

Ați priceput șmecheria cu convocarea celor trei care, deși n-au nici o legătură cu Yassin, poate fi presupus c-au fost chemați la DNA pentru redeschiderea Dosarului Fuga lui Omar?

Pentru a da posibilitate presei anti-Băsescu să reia acuzațiile despre regizarea Fugii de către Traian Băsescu, DNA i-a convocat pe Ovidiu Ohanesian, pe Ciprian Nastasiu și Sofica Dumitrașcu arhicunoscuți opiniei publice pentru implicarea în Fuga lui Hayssam.

Firește, văzînd cum e folosită chemarea celor trei de propaganda anti-Băsescu, dacă ar fi fost o acțiune cinstită, DNA ar fi trebuit să dea un Comunicat care să precizeze că respectivii au fost chemați în Dosarul Yassin și că nu există nici o redeschidere a Dosarului Fugii. Nu de alta, dar DNA s-a grăbit să precizeze, prin chiar Codruța Kovesi, că lui Vasile Blaga nu i s-a deschis nici un dosar de corupție în clipa cînd presa a vuit că există un asemenea dosar.

DNA n-a dat nici un Comunicat menit să contracareze campania prin care se susține că convocarea celor trei e o acțiune care-l vizează pe Traian Băsescu.

Păi, cum să dea DNA așa ceva, cînd cei trei au fost convocați tocmai pentru a hrăni campania împotriva lui Traian Băsescu!", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.