Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coliu (PMP) propune ca primarii să fie obligaţi să-i scoată la muncă în folosul comunităţii pe asistaţii social

pmponline.ro
PMP sigla

Deputatul PMP Doru Coliu a iniţiat un proiect de lege prin care primarii să fie obligaţi să-i scoată la muncă în folosul comunităţii în situaţii pe urgenţă pe cetăţenii care provin din familii ce primesc ajutor de incluziune şi sunt apţi de muncă. "Legea vrea să-i responsabilizeze mai mult pe acei cetăţeni din familiile de asistaţi social, care sunt apţi de muncă, dar nu au nicio activitate, să desfăşoare muncă în folosul comunităţii, mai precis în situaţiile de urgenţă. Astfel, primarii vor avea obligaţia de a propune spre aprobare consiliilor, în cadrul regulamentelor de organizare şi funcţionare a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, condiţiile de participare, drepturile, obligaţiile, atribuţiile şi procedurile operaţionale care revin acestor persoane. (...) Prin această modificare introducem obligativitatea primarului pentru a-i scoate la muncă mai ales în situaţiile de urgenţă, poate aţi văzut că de fiecare dată când armata sau jandarmii se duc în comune şi ei se uită din faţa birtului cum ceilalţi îi ajută", a declarat, luni, Coliu la Parlament, conform Agerpres.

El a precizat că asistaţii social ar putea să fie folosiţi în activităţile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, precum asigurarea realizării şi întreţinerii şanţurilor şi rigolelor de scurge a apelor pluviale, îndepărtarea materialului lemnos, monitorizarea interdicţiilor privind arderea miriştilor, toaletarea sau tăierea pomilor, în activităţile de înlăturare a consecinţelor situaţiilor de urgenţă, ca evacuarea apelor din inundaţii şi din bălţile agricole, înlăturarea zăpezilor, eliberarea căilor de circulaţie de copaci şi crengi doborâţi de tornade, repararea gospodăriilor. "Cei din familiile care sunt asistate social şi sunt apţi de muncă vor fi obligaţi să iasă ori de câte ori îi solicită primarul şi astfel primarul este obligat să-i scoată la muncă", a spus Coliu.

El a indicat că legea prevede amenzi pentru primari, cât şi pentru cei care nu doresc să iasă la muncă, şi că acestea sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei. Potrivit lui Coliu, iniţiativa sa este semnată de 20 de parlamentari de la PMP, USR şi PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.