Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandamentele NATO din Europa de Est vor deveni complet operaționale

NATO

Cele sase noi comandamente NATO în Europa de Est - Unitatile de Integrare a Fortei NATO (NIFU) - urmeaza sa devina deplin operationale înainte de Summitul de la Varsovia, în iulie 2016, anunta Alianta Nord-Atlantica, potrivit Mediafax.

Aceste unitati fac parte din cadrul unui plan de actiune vizând pregatirea celei mai importante consolidari a apararii colective a NATO de la sfârsitul Razboiului Rece, în urma crizei din Ucraina.

Inaugurate în urma cu sse luni în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia si România, aceste unitati au participat între timp la exercitii militare de anvergura si au fost dotate cu personal nou, precizeaza NATO.

Ele servesc ca legatura între fortele nationale respective si fortele multinationale NATO. În cazul în care va fi necesar, ele vor contribui de asemenea la sustinerea unor întariri, ajutând fortele sa se deplaseze rapid si eficient.

În ultimele sase luni, comandantii NIFU au lucrat la instalarea si dotarea unitatilor. Din fiecare comandament vor face parte aproximativ 40 de membri, jumatate provenind din tara în care sunt gazduite unitatile, iar restul de la alti aliati.

Ministrii Apararii din statele membre NATO au convenit sa înfiinteze înca doua cartiere generale în Ungaria si Slovacia, care urmeaza sa fie activate în viitorul apropiat, a mai anuntat Alianta Nord-Atlantica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.