Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandamentul NATO din Bucureşti a devenit operaţional. Mesajul lui Iohannis

iohannis nato

Iohannis a mers la sediul Comandamentului Multinaţional de divizie Sud-Est, unde a participat la ceremonia de declarare a Capacităţii Operaţionale Iniţiale a Comandamentului multinaţional de Divizie Sud-Est şi a Capacităţii Finale a Unităţii NATO de Integrare a Forţelor, informează Administraţia Prezidenţială.

"Soluționarea dosarului ucrainian se derulează cu dificultate pe fondul implementării  parțiale și deficitare a acordurilor de la Minsk. De acceea, Summit-ul de la Varșovia este esențial pentru consolidarea securității și apărării colective după implementarea planului de acțiuni pentru creșterea capacității operaționale stabilit la summit-ul din 2014 ", a afirmat șeful statului.

Noi schimbări pe Facebook: Ce se va întâmpla cu butoanele Like, Share, Follow şi Save

"Poziția României la Summit-ul NATO din acest an de la Varșovia este în favoarea armonizării intereselor comune de securitate și apărare, în spiritul solidarității și coeziunii aliate, dar de o manieră echilibrată pe cele două flancuri, estic și sudic, și pe cele două dimenisuni nordică și sudică a flancului estic.  Ne dorim menținerea regiunii Mării Negre în procesele de reflecție și de luare a deciziilor actuale și viitoare ale alianței legate de continuarea adaptării NATO pe termen lung. Este important ca același echilibru să se reflecte și în demersurile de asistență pentru partenerii NATO din flancul estic, respectiv sudic al alianței. O astfel de poziție corespunde principiilor 28 pentru 28, respectiv abordarea de tip 360 de grade, susținute extins la nivel aliat și reflectat în procesul de adaptare pe termen lung al NATO" a mai spus președintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.