Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de ANCHETĂ a alegerilor prezidențiale din 2009 a fost înființată: Scandal cu PNL și PMP

Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 a fost înființată, azi, în Parlament. Decizia i-a înfuriat pe parlamentarii PMP, PNL și USR. Înființarea comisiei a fost luată de Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

CITEȘTE AICI documentul înființării și care sunt parlamentarii care au semnat pentru înființarea comisiei

Liviu Dragnea ar putea fi președintele comisiei. ”E dorința mea de când eram mic de a conduce această comisie.”, a spus, în glumă, șeful Camerei Deputaților.

Înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 va fi votată miercurea viitoare de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, a anunţat, joi, preşedintele Camerei, Liviu Dragnea.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

"Astăzi (joi - n.r.), la Birourile permanente reunite, s-a aprobat proiectul de hotărâre care va fi trimis în plen şi se va vota, sper, miercuri, 26 aprilie. Au fost câteva observaţii din partea unor colegi de la PNL, de la USR, de la PMP, care au spus că ei s-ar opune acestui proiect de hotărâre pentru că ar trebui să fie completat cu mai multe amendamente, să fie mai clar, unii colegi au spus că Parlamentul nu ar avea dreptul să investigheze sau să cerceteze aceste aspecte care au apărut deja în presă. Eu şi colegii mei le-am spus că au posibilitatea şi tot timpul necesar până miercuri să se gândească la amendamente care să îmbunătăţească textul hotărârii", a spus Dragnea la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite.

El a adăugat că Parlamentul are tot dreptul să investigheze, să cerceteze orice fel de temă, acest lucru fiind prevăzut în Regulamentul său şi în Constituţie.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

"Apărând aceste informaţii în spaţiul public, Parlamentul nu poate să nu ia act de aşa ceva şi să nu încerce să aducă la iveală adevărul, sau măcar o parte din adevăr, cu speranţa că toţi cei care vor fi chemaţi la comisie vor veni şi dacă vor veni vor spune tot ceea ce ştiu. Comisia de anchetă îşi propune mai multe obiective, dar în principal să vadă dacă anumite persoane sau instituţii s-au implicat într-un mod nelegal, sau fără să aibă competenţe legale, atât în desfăşurarea alegerilor, în organizarea lor, cât şi în influenţarea rezultatului final. Ăsta este de fapt obiectivul principal, pentru că aşa au decurs dezbaterile publice în ultima perioadă. După unele informaţii care au apărut trebuie să vedem dacă aşa este. La acea vreme, unii dintre noi am contestat rezultatul alegerilor, nu s-a verificat ce am solicitat noi, poate acum o să avem şansa să ajungem la mai multe informaţii", a arătat el.

Citește și: STUDIU Riscul la care se expun cei care se tatuează: Li se pot acoperi alunițele ce pot duce la identificarea cancerului

Dragnea a mai spus că a fost o discuţie cu privire la modificarea Regulamentului în privinţa persoanelor care vor fi chemate la audieri la comisie şi vor refuza să vină. El a reiterat că vrea să fie preşedintele acestei comisii de anchetă.

Întrebat dacă această comisie va cere documente şi din partea serviciilor de informaţii, preşedintele Camerei a spus că dacă se va ajunge la concluzia că pot ajuta cursul anchetei, vor fi cerute documente "de la orice fel de instituţie publică din România".

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

Dragnea a menţionat că pe subiectul anchetei alegerilor parlamentare din 2009 nu a avut o discuţie cu George Maior sau cu Sebastian Ghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.