Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de anchetă pentru alegerile din 2009: Geoană și Hrebenciuc, EXPLICAȚII în Parlament

Hrebenciuc

Preşedintele din 2009 al Autorităţii Electorale Permanente, Octavian Opriş, şi vicepreşedintele AEP de la acea dată, Marian Muhuleţ, urmează să fie audiaţi, marţi, în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, potrivit unei decizii a membrii forului legislativ, informează Agerpres

Tot marţi sunt aşteptaţi să se prezinte la comisie Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, şi Viorel Hrebenciuc, fost lider PSD. 

Potrivit calendarului stabilit în cadrul comisiei, audierile sunt programate să se desfăşoare începând cu ora 15.00.

Pelerinaj de VIP-uri la ÎCCJ: Ce grei ajung astăzi în fața magistraților


Pe agenda audierilor, miercuri, figurează reprezentanţi ai conducerii din 2009 a Ministerului Administraţiei şi Internelor, între aceştia numărându-se şi chestorul Dan Fătuloiu, fost secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor. 

Totodată, luni, senatorii şi deputaţii din cadrul grupului de lucru au mai convenit, în urma unor propuneri făcute de preşedintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, ca săptămâna viitoare să fie audiată Ana Maria Pătru, vicepreşedinte AEP în 2009, iar după data de 5 iunie fostul parlamentar social-democrat Dan Şova.

Dragoș Pătraru, ATAC VIOLENT la adresa Digi 24 și a patronilor RCS&RDS în emisiunea sa / VIDEO


Primii audiaţi în cadrul comisiei au fost jurnalistul Dan Andronic şi vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ. 

Andronic a declarat, după întâlnirea cu parlamentarii, că a fost chemat acasă la Gabriel Oprea, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, pentru a da un sfat în calitate de fost jurnalist şi consultant politic, situaţia sa contractuală cu fostul candidat Traian Băsescu încetând de fapt tot atunci. 

Totodată, acesta a reafirmat că nu poate să "pună degetul cu precizie" pe faptul că cei care s-au aflat acasă la Gabriel Oprea în acea noapte, printre care Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Vasile Dîncu, Florian Coldea, ar fi acţionat pentru a modifica rezultatul alegerilor prezidenţiale. 

La rândul său, Marian Muhuleţ a afirmat în cadrul comisiei că arhiva Biroului Electoral Central privind alegerile prezidenţiale din 2009 se regăseşte la Autoritatea Electorală Permanentă, adăugând că s-au predat pentru topire doar "buletinele de vot nule şi tabelele şi listele electorale pentru verificarea de vot multiplu". 

Întrebat dacă a avut sau are semne de întrebare cu privire organizarea alegerilor prezidenţiale din 2009, vicepreşedintele AEP a răspuns: "Nu, până în momentul de faţă, cu aprecierea de care dispun, pe niciun scrutin electoral nu avem astfel de semne de întrebare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.