Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia de unificare PNL-PDL se va reuni pe 5 ianuarie

pnl pdl

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat sâmbătă că a convenit împreună cu preşedintele PNL, Alina Gorghiu, ca pe 5 ianuarie 2015 Comisia de unificare liberală să se reunească într-o şedinţă în care urmează să fie dezbătute criteriile după care se va realiza procesul de unificare PDL-PNL.

"Am discutat cu doamna preşedinte Gorghiu convocarea pentru luni 5 ianuarie ora 11,00 a Comisiei de unificare pentru a începe stabilirea criteriilor după care să se facă unificarea de jos în sus a celor două partide. Desigur, va trebui să luăm o serie de decizii clare faţă de o posibilă lege pe care PSD va trebui să o trimită în Parlament referitoare la declararea neconstituţională o ordonanţei 55. Noi am luat o decizie, dar nu o pot comunica decât după ce şi ceilalţi vor fi de acord cu ea. Colegii mei au propus un set lung de criterii după care să se facă acest proces de unificare. Le voi prezenta în Comisia de unificare liberală. (...) Cu toţii am apreciat că 2015 este un an decisiv pentru construcţia şi consolidarea noului PNL", a afirmat Blaga sâmbătă după şedinţa Colegiul Director al PDL, întrunit sâmbătă la Palatul Parlamentului.

El a precizat că au fost discutat mai multe criterii de unificare liberală, dar acestea vor putea fi comunicate după ce vor fi acceptate de întreaga Comisie de unificare liberală, comisie paritară alcătuită din 6 membri de la fostul PNL şi 6 de la fostul PDL.

"Trebuie să fim de acord cu toţii cu aceste criterii", a adăugat Blaga.

Întrebat despre opinia vehiculată în PNL, potrivit căreia persoana care deţine preşedinţia Consiliului judeţean ar urma să primească şefia organizaţiei judeţene a noului PNL, Blaga a spus: "N-am auzit aşa ceva, că aş fi tare interesat de o astfel de discuţie acolo unde au pierdut alegerile prezidenţiale".

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.