Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, anunţ clar: UE nu va face pauză în timpul crizei din Germania

comisia europeana

”Europa nu va face pauză” din cauza crizei politice din Germania, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE) Margaritis Schinas într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, relatează AFP. ”Vom continua să avansăm, prezentându-ne, aşa cum s-a prevăzut, pe 6 decembrie, propunerile” cu privire la proiectele de reformare a zonei euro, a declarat Schinas, precizând că preşedintele Comisiei Jean-Claude Juncker a discutat luni cu cancelarul în exerciţiu Angela Merkel.

”Preşedintele Comisiei Europene urmăreşte foarte îndeaproape evoluţiile politice din Germania”, a adăugat Schinas. Aceste propuneri urmează să fie discutate pe 15 decembrie la Bruxelles, în cadrul unui summit european al şefilor de stat şi de guverne consacrat acestei probleme. Eşecul din Germania în negocierile între conservatorii lui Merkel, liberali şi Verzi în vederea formării unui guvern de coaliţie provoacă temeri importante cu privire la o frânare a marilor reforme aşteptate în UE.

Juncker, dar şi preşedintele francez Emmanuel Macron, propun amândoi o aprofundare a Uniunii monetare europene. Macron ar dori un buget propriu al zonei euro, o idee primităcu reticenţă atât de liberalii germani, cât şi de o parte a conservatorilor lui Merkel, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.