Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană avertizează România. Reacția vine după vizita ministrului de Finanțe la Bruxelles

Comisia Europeana

Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, a declarat miercuri, la Bruxelles, că estimările Comisiei Europene indică riscul ca România să depășească deficitul bugetar planificat, atât în anul 2017 cât și în 2018.


"Vă informez că am trimis o scrisoare autorităților române pentru a sublinia riscul de depășire a pragului de deficit în acest an și anul viitor", a precizat Moscovici într-o conferință comună de presă cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele CE pentru dialog social, informează Hotnews.ro.

Jurnalist Deutsche Welle, dezvăluiri INCENDIARE: 'Noul ministru al Justiției și interceptările'


Potrivit lui Moscovici estimările de iarnă ale CE indică un deficit de 3,6 % din PIB în 2017 și, dacă se mențin actualele politici, de 3,9 la sută din PIB în anul 2018.

Liviu Dragnea reacţionează după flagrantul ratat al DNA: 'Nu mă mai şochează nimic'

Aceste riscuri provin din măsurile de reduceri de taxe, simultane cu creșterea unor salarii și pensii, consideră Comisia Europeană.

"Am îndemnat autoritățile să anunțe în mod credibil, în timp util înainte de estimarea de primăvară, măsuri necesare pentru a asigura încadrarea în pactul bugetar", a precizat comisarul european Moscovici.

De notat că aceste declaratii ferme vin după ce ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a fost la Bruxelles la începutul acestei săptamani unde a discutat exact cu Valdis Dombrovskis și cu Pierre Moscovici despre evoluțiile macroeconomice ale României și bugetul pentru 2017.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.