Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeana avertizeaza: Un roman produce 10 tone de deseuri anual

deseuri

Comisie Europeana prin campania "Generation Awake" - Saptamana Europeana pentru Reducerea Deseurilor avertizeaza cetatenii europeni despre importanta reducerii cantitatii de deseuri produse si fructificarii eficiente a resurselor. CE trage un semnal de alarma Romaniei unde un cetatean produce 10 tone de deseuri anual, peste dublu fata de media europeana.

• Anual, cantitatea totală de deșeuri generate la nivelul României este de 10,2 tone de persoană, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte țări au produs mai multe deșeuri pe cap de locuitor în UE în anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia și Suedia

• 96 % dintre europeni consideră că este important ca Europa să își utilizeze resursele mai eficient

• La nivel mondial, sub un sfert din alimentele nevalorificate în prezent în Europa și SUA ar fi suficiente pentru a hrăni 805 de milioane de persoane care suferă de foamete cronică

• Risipa alimentară este tema principală a inițiativei “Săptămâna Europeană pentru Reducerea Deșeurilor”, susținută de Comisia Europeană și desfășurată sub sloganul„Haideți să hrănim stomacul, nu coșul de gunoi!”, se arata intr-un comunicat al CE.

Risipa alimentară constituie o problemă serioasă, media la nivel de gospodărie în vestul Europei, fiind de aproximativ 25% din totalul alimentelor cumpărate. Această risipă se traduce prin irosirea resurselor naturale utilizate pentru producția alimentelor respective, precum apă, energie, sol. Se estimează că, la nivel mondial, sub un sfert din alimentele nevalorificate în prezent în Europa și SUA ar fi suficiente pentru a hrăni 805 de milioane de persoane care suferă de foamete cronică.

Pentru a sprijini eforturile de reducere a risipei alimentare, Comisia Europeană organizează din 2009, Săptămâna Europeană pentru Reducerea Deșeurilor (EWWR), care anul acesta are loc în perioada 22-30 noiembrie. Axată în special pe deșeurile alimentare, inițiativa va înlesni autorităților publice, entităților private, școlilor și cetățenilor aflați în căutarea unui trai mai ecologic și mai inteligent, derularea a peste 9 000 de acțiuni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.