Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeana: Bulgaria nu a solutionat problema coruptiei

comisia europeana

Principala critica la adresa Bulgariei in raportul Comisiei Europene, care va fi dat publicitatii miercuri, se refera la faptul ca nu au fost inregistrate rezultate in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt si a criminalitatii organizate, sustine publicatia "Sega", potrivit surselor care citeaza proiectul de raport.

Autoritatilor bulgare nu le-a fost facuta o recomandare directa privind infiintarea unei unitati specializate de combatere a coruptiei. Se remarca, insa, faptul ca in Bulgaria nu exista o autoritate care sa faca fata fenomenului coruptiei si se recomanda o intensificare a capacitatii procuraturii de a lucra in aceasta sfera.

Comisia Europeana recomanda consolidarea controlului asupra indeplinirii masurilor de arest preventiv, astfel incat sa se evite situatiile in care infractori cu sentinte intrate in vigoare reusesc sa dispara inainte de a fi trimisi in inchisoare. Critici similare au existat si in rapoartele anterioare. Consiliul Judiciar Suprem se numara printre institutiile cel mai grav criticate in raport, ceea ce nu este surprinzator, avand in vedere seria de scandaluri in care a fost implicat consiliul anul trecut. Spre exemplu, un caz care a provocat senzatie in ultima luna si a catalizat nemultumirea unanima a judecatorilor impotriva Tribunalului din Sofia. Raportul Comisiei Europene recomanda reorganizarea Consiliului Judiciar Suprem.

Strategia guvernului si parlamentului de la Sofia de a continua reforma din sistemul judiciar este apreciata pozitiv in proiectul de raport. Cu toate acestea, in document se subliniaza ca acestea sunt doar intentii. Potrivit surselor citate, raportul despre Bulgaria va fi mult mai bland decat se asteptau autoritatile de la Sofia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.