Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană evită să se pronunţe tranşant asupra declaraţiilor lui Trump privind incidentul de la Charlottesville

comisia europeana

Uniunea Europeană a amintit miercuri că se opune rasismului, dar a evitat să se pronunţe clar asupra declaraţiei preşedintelui SUA, Donald Trump, care a estimat că ambele tabere sunt vinovate pentru incidentul de la Charlottesville, unde un simpatizant neonazist a pătruns intenţionat cu maşina în contramanifestanţii adunaţi aproape de un marş al naţionaliştilor albi, informează agenţia EFE, conform Agerpres.

'Cred că am fi foarte ocupaţi dacă ar trebui să comentăm toate declaraţiile de acest fel. Activitatea noastră se bazează pe tratatele şi valorile UE' a afirmat purtătoarea de cuvânt Annika Breidthardt la conferinţa zilnică de presă a Comisiei Europene. 'Ea a adăugat că UE condamnă şi se opune oricărei forme de rasism, ură şi violenţă în Europa şi în lume', făcând apoi referire şi la Carta Drepturilor Fundamentale a UE, în care este menţionată interzicerea oricărei discriminări pe motive de sex, rasă, culoare a pielii, origine etnică şi socială, limbă, religie sau apartenenţă la o minoritate etnică ori sexuală, etc.

O femeie şi-a pierdut viaţa şi 19 oameni au fost răniţi la un marş al naţionaliştilor albi care a avut loc sâmbătă la Charlottesville, după ce un tânăr neonazist a intrat intenţionat cu maşina într-un grup de contramanifestanţi. Preşedintele Donald Trump a afirmat iniţial că vina pentru violenţe a venit din 'numeroase părţi', iar în ultima sa declaraţie pe acest subiect a sugerat că ambele tabere poartă responsabilitatea pentru acest incident. 'Cred că s-a greşit de ambele părţi (...) Am privit foarte atent (...) A fost de o parte un grup agresiv. Şi de cealaltă parte un grup care de asemenea a fost foarte violent. Nimeni nu vrea să spună acest lucru', a explicat Donald Trump, menţionând în continuare că şi contramanifestanţii au atacat cealaltă tabără, despre care el a mai spus că nu era alcătuită numai din neonazişti.

'Am condamnat neonaziştii. Dar nu toţi cei de acolo erau neonazişti sau naţionalişti albi', a indicat liderul de la Casa Albă în intervenţia sa care a stârnit un val de critici din partea celor care susţin că numai naţionaliştii albi ar trebui consideraţi vinovaţi. Trump a criticat grupările care susţin supremaţia albilor după ce a fost criticat în legătură cu faptul că în prima sa declaraţie, dată luni, nu a menţionat rolul naţionaliştilor albi şi al rasismului în atacul de la Charlottesville.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.