Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia europeană exclude orice 'ruptură' cu Grecia

pierre-moscovici

Comisarul european pentru afaceri economice si financiare, francezul Pierre Moscovici, a exclus orice 'ruptura' între Comisia Europeana si noile autoritatile elene, într-un interviu acordat miercuri cotidianului Le Parisien/Aujourd'hui en France, relateaza AFP.

'Comisia ajuta si doreste sa ajute în continuare Grecia. Nu se pune problema ca, din acest punct de vedere, sa existe o ruptura', a insistat Pierre Moscovici.
'Programul de ajutor pentru Grecia deja existent a fost prelungit cu doua luni. Trebuie sa facem o analiza a situatiei. Vom vedea împreuna cu guvernul grec în ce conditii putem face aceasta analiza, însa ideea este de a ramâne alaturi de Grecia', a declarat fostul ministru socialist al presedintelui Francois Hollande.
Potrivit comisarului european, 'CE si Uniunea Europeana sunt dispuse la schimburi mai putin intruzive decât în trecut, la forme de cooperare mai suple' cu Atena. 'Ceea ce ne dorim, si unii si ceilalti, este o Grecie care sa se redreseze, sa aiba loc o crestere economica si sa fie create locuri de munca, sa fie reduse inegalitatile, sa poata face fata problemei datoriei sale si sa ramâna în zona euro', a mai spus el.
Noul premier grec, Alexis Tsipras, liderul partidului stângii radicale Syriza victorios în alegerile legislative de duminica, doreste o restructurare a datoriei Greciei, care a ajuns la 175% din PIB.
Joi, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz (social-democrat), se va deplasa la Atena, în prima vizita a unui oficial european de la alegerile de duminica din Grecia.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.