Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeana il loveste dur pe Iohannis

iohannis bruxelles

Comisia Europeana il loveste pe presedintele Klaus Iohannis unde il doare mai tare. Presedintele Iohannis a facut din marirea bugetului Apararii varful de lance al mandatului sau prezidential, al prioritatilor sale. Insa Comisia Europeana da peste cap planurile lui Iohannis.

Dupa prima sesiune de consultari organizata de Iohannis si dupa Acordul semnat cu fast de toate partidele politice, bugetul Apararii NU va putea fi marit, cel putin nu de anul acesta.

Comisia Europeană a respins solicitarea României de a suplimenta bugetul pe apărare cu 0,3% din PIB, echivalentul a 2,1 miliarde lei (circa 500 de milioane de euro), alocările din acest an ridicându-se la doar 1,4% din PIB.

"În ciuda discuțiilor ce au avut loc anul trecut la nivelul Ecofin (Consiliul miniştrilor de Finanţe - n.r.), Comisia a refuzat să accepte o soluție referitoare la cheltuielile suplimentare de apărare în cadrul discuțiilor referitoare la deficitul bugetar aferent anului curent, deși avem o graniță lungă cu Ucraina", a declarat într-un comunicat ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.