Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, primul mesaj după referendumul eșuat din Ungaria: Ce urmează să se întâmple

orbanViktor

Comisia Europeană a dat asigurări luni că 'respectă voinţa democratică' a tuturor ungurilor, fie că au votat, fie că nu au votat la referendumul de duminică pe tema cotelor de refugiaţi stabilite de Uniunea Europeană care nu a putut fi validat, deoarece pragul de participare la vot de 50% nu a fost întrunit, transmite EFE.

'Dacă (referendumul) ar fi fost valid din punct de vedere legal, am fi spus că am luat notă. Dat fiind că este nul, putem spune că am luat notă în legătură cu această situaţie. Respectăm voinţa democratică a ungurilor care au votat şi a celor care nu au votat', a declarat purtătorul de cuvânt a executivului european, Margaritis Schinas.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

În timpul conferinţei de presă zilnice a Comisiei Europene, Schinas a refuzat să se pronunţe cu privire la comentariile făcute de premierul ungar Viktor Orban, care a spus că, indiferent de faptul că votul a fost invalidat, consecinţele sale legale vor fi puse în aplicare, în condiţiile în care 98% dintre cei care au votat la referendum s-au pronunţat împotriva cotelor de refugiaţi stabilite de UE. 'Nu dorim să comentăm anunţuri, credem că îi revine guvernului ungar să decidă cum gestionează rezultatul referendumului', a insistat Schinas.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a mai spus că nu are cunoştinţă de vreun 'contact specific' post-referendum între Orban şi preşedintele executivului european, Jean-Claude Juncker. Totuşi, Schinas a insistat că 'uşa lui Juncker este mereu deschisă pentru colegii săi, şefi de stat şi de guvern'.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

În ceea ce priveşte efectul pe care l-ar putea avea referendumul asupra politicilor de migraţie, Schinas a amintit că 'referendumul se referea la decizii care urmau să fie luate'. 'Procesul de decizie acceptat de toate statele membre şi inclus în tratate continuă să fie acelaşi. Ceea ce este parte a legislaţiei comunitare continuă să fie o obligaţie', a subliniat Schinas, scrie agerpres.ro.

Citește și: O firmă de mașini care îl are ca imagine pe Lionel Messi a trebuit să schimbe numele unui model / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.