Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, semnal de ALARMĂ: 'Suntem preocupați de întârzierile României'

Comisia Europeana

Comisia Europeană este preocupată de întârzierile pe care România le înregistrează în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, a precizat luni comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, la o masă rotundă pe tema dezvoltării a trei spitale regionale la Cluj, Craiova şi Iaşi.

Potrivit unui comunicat, înaltul oficial european a transmis la Bucureşti preocuparea CE privind întârzierile pe care România le înregistrează în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, care rămâne unul dintre sectoarele critice, ea asigurând încă o dată autorităţile de la Bucureşti de sprijinul continuu al Comisiei.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

În comunicat se arată că oficialul european consideră că investiţiile europene în dezvoltarea sistemului de sănătate românesc sunt printre cele mai importante pentru recuperarea decalajului de dezvoltare a României faţă de Europa de Vest.

"Întâlnirea de astăzi pe tema sănătăţii a fost una extrem de utilă. A fost important faptul că toate părţile implicate în această discuţie au fost de acord în legătură cu urgenţa deblocării situaţiei privind spitalele regionale. Salut angajamentul asumat de autorităţile naţionale în privinţa următorilor paşi atât de necesari pentru construcţia spitalelor regionale cât mai curând posibil. Vom urmări evoluţia lucrurilor şi am convingerea că termenul anunţat de vicepremierul Vasile Dâncu, începutul lunii octombrie, pentru realizarea hărţii serviciilor medicale şi a studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale va fi respectat", a spus Creţu, conform sursei citate.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

La masa rotundă pe tema construirii, în România, a trei spitale regionale ce beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 au participat şi viceprim-ministrul şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dâncu, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi reprezentanţi ai Băncii Mondiale şi ai Băncii Europene de Investiţii.

Întâlnirea pe care comisarul european pentru Politică regională a avut-o cu reprezentanţii Guvernului şi ai Băncii Mondiale şi BEI a fost urmată de o sesiune de discuţii tehnice între reprezentanţi ai ministerelor implicate în proiectul spitalelor regionale, cei ai BM şi BEI, precum şi experţii DG REGIO.

Citește și: O jurată de la un celebru show de talente a fost lăsată fără sutien de un concurent / VIDEO

"Împreună cu instituţiile financiare internaţionale - Banca Europeană de Investiţii, Banca Mondială şi Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - Comisia Europeană a sprijinit România să elaboreze strategii de dezvoltare, să pregătească reformele, să identifice şi să rezolve diferitele deficienţe şi blocaje structurale, inclusiv în domeniul sănătăţii. În sectorul sanitar, România trebuie să facă o serie de reforme care urmăresc în principal creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor medicale - în special pentru comunităţile dezavantajate - şi reducerea utilizării ineficiente a serviciilor spitaliceşti, prin redefinirea reţelei medicale şi construcţia de noi instituţii de îngrijire şi intervenţie", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.