Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul executiv al CAF a aprobat extinderea Cupei Africii de la 16 la 24 de echipe

renasterea.ro
fotbal

Comitetul executiv al Confederației Africane de Fotbal (CAF) a aprobat extinderea Cupei Africii pe Națiuni (CAN) de la 16 la 24 de echipe, competiția urmând să se desfășoare sub această formulă începând din anul 2019, informează AFP.

Acest nou format al competiției, care se desfășoară o dată la doi ani, între lunile ianuarie și februarie, a fost ratificat cu ocazia simpozionului de două zile pe temele fotbalului african, organizat la Rabat, anunță Agerpres.

Citește și: Neymar vrea să-și plătească singur clauza de reziliere: Ce star l-ar putea înlocui pe brazilian la Barcelona

"Este o schimbare majoră pentru acest turneu, a cărui organizare iarna ridica probleme cluburilor europene — în special în Franța și Anglia — foarte reticente să-i lase pe jucători să plece în cursul sezonului.

Cu ocazia alegerii surprinzătoare în fruntea CAF, în luna martie, Ahmad Ahmad, succesorul longevivului Issa Hayatou, s-a angajat să reformeze fotbalul de pe continent.

În cursul lungului său mandat (1988-2017), Hayatou a refuzat să organizeze CAN între iunie și iulie, argumentând că în acea perioadă este foarte cald în Africa de Nord, foarte umed în Africa centrală și foarte frig în sud.

Însă Ahmad Ahmad a decis că se impun schimbări, mai ales după ce s-a întâmplat cu Camerunul la CAN-2017. În iarna trecută, șase jucători importanți ai viitoarei campioane a Africii, între care jucătorul lui Liverpool Joel Matip, au renunțat la turneul final în favoarea echipelor lor de club.

Trecerea la 24 de echipe va avea consecințe în privința țărilor capabile să organizeze competiția. Acest lucru s-ar traduce prin necesitatea de a avea zece stadioane disponibile, față de patru în prezent, o provocare pentru Camerun care ar trebui să organizeze competiția în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.