Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania care produce ouăle Kinder reacționează la reportajul din The Sun: 'Suntem îngroziţi'

ou kinder

Un nou scandal imens între România şi tabloidul britanic The Sun după ce ziariştii de acolo au fost din nou prinşi cu minciuna. The Sun a publicat un reportaj potrivit căruia familiile sărace de români muncesc până la 13 ore pe zi în propriile locuinţe pentru a împacheta jucăriile mici de plastic care se găsesc în interiorul ouălor Kinder, iar la această muncă extenuantă participă și copii de șase ani.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

Femeia care apare în reportaj a spus însă la Digi24 că este vorba despre o înscenare. Ea mai spune că multe dintre răspunsurile lor au fost modificate de jurnaliștii de la The Sun și că aceștia i-au promis soțului său un loc de muncă în Anglia.

Citeşte şi: PRO TV a anunțat cine a câștigat 'Supravieţuitorul': Premiul e de 100.000 de euro

Compania Ferrero Rocher, care produce ouăle Kinder, reacționează după reportajul The Sun. „Suntem îngroziți și foarte îngrijorați de acuzațiile de practici inacceptabile în România, privind activitatea unuia dintre furnizorii noștri, și am început imediat o anchetă pentru a stabili de urgență care sunt faptele. Ferrero are un Cod de Conduită strict pentru furnizori, iar acesta este o condiție a contractului”, se arată într-un răspuns al companiei pentru Digi24.

Citeşte şi: Un fost ministru o desfiinţează pe Monica Macovei: 'O ş...ă. O j...ă ordinară'

Ferrero Rocher precizează că prin acest cod este strict interzisă munca prestată de copii și că toți furnizorii trebuie să le plătească angajaților cel puțin salariul minim la nivel local sau național și să le plătească în plus orele suplimentare. Toți furnizorii sunt controlați pentru a determina dacă respectă acest cod, mai spune compania. Cea mai recentă verificare făcută la furnizorul din România Romexa și subcontractorul acestuia, Prolegis, în mai 2016, arată că cele două companii respectau acest Cod de Conduită, conform Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.