Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania germană distribuitoare a păpușii Cayla: Nu este un dispozitiv de spionaj

spionaj

Distribuitorul german al păpușii de jucărie Cayla, care a fost interzisă de autoritățile germane pe fondul unor îngrijorări de securitate, a anunțat luni că jucăria nu este un dispozitiv de spionaj și avocații firmei vor ataca în justiție interdicția de vânzare a păpușii, relatează Reuters.

Agenția federală pentru rețele a emis vineri o interdicție asupra păpușii Cayla, recomandând părinților să distrugă jucăria pentru că aceasta are un program care poate fi atacat de hackeri și prezintă vulnerabilități în ce privește dezvăluirea datelor personale. Distribuitorul german al păpușii, Vivid GmbH, a indicat că analizează foarte atent alegațiile formulate însă nu consideră că păpușa Cayla încalcă legile federale ale Germaniei, conform Agerpres.

''Păpușa nu este un dispozitiv de spionaj și poate fi folosită în siguranță în orice aspect în conformitate cu manualul de utilizator'', a indicat compania într-un comunicat transmis Reuters care a cerut explicații în această privință. Compania a menționat că va ataca în justiție decizia agenției federale. Chestiunea supravegherii este o temă sensibilă în Germania, unde în perioada Germaniei Democrate fosta poliție secretă STASI monitoriza strict populația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.