Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Competiţie INEDITĂ la Muzeul Astra: întrecere între cei mai buni bucătari olari

agerpres.ro
olar

Mai mulți bucătari olari, care își creează singuri oalele în care gătesc, din România, Ungaria și Bulgaria, se vor întrece în preparate tradiționale, timp de trei zile, de vineri până duminică, în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, potrivit unui comunicat de presă remis luni, AGERPRES.

"În perioada 19-23 iulie 2017, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc cea de-a V-a ediție a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Saschiz. Pe parcursul a trei zile, olari din România, Ungaria și Bulgaria se vor întrece la roata olarului și vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, rețete tradiționale. Comisiile de jurizare alcătuite din speciali?ti în domeniu vor desemna cei mai buni olari și cei mai buni bucătari — olari", se arată în comunicat.

"Vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt invitați să participe la demonstrațiile de olărit și de gătit sau să cumpere vase frumoase, bine arse, în care mâncarea își păstrează în întregime gustul natural.', a declarat Karla Roșca, muzeograf la Muzeul ASTRA.

Citeşte şi: FOTO - Cum arată nepoata lui Charlie Chaplin, una dintre cele mai fermecătoare actriţe din 'Game of Thrones'

În perioada 21-23 iulie 2017 în Târgul de țară se vor organiza ateliere de olărit pentru copii și adulți.

Demonstrațiile culinare se vor desfășura la Târgul de țară din Muzeul în aer liber de vineri (21 iulie) până duminică (23 iulie) începând cu ora 9.30. Olarii-bucătari vor găti în vase de lut pe vatră deschisă sau în cuptor rețete tradiționale bulgărești, șvăbești, maghiare și românești, precum: Plăcintă bulgărească cu brânză sărată (Banitsa), Budincă de cartofi (Patatnik), Schwäbische Krumpir — Suppe mit Eier, Sarmale cu varză murată și varză dulce, Ciorbă de ied, Mâncare cu legume, Gulaș unguresc, Tocană de porc, Supă de cartofi cu cârnați de Csabai (Csabai Zurek), Pulpă de vită cu găluște sau fidea (Marhacombot készítek vadasan gombóccal vagy tésztával), Gulaș tâlhăresc (Betyár gulyás).

Sâmbătă și duminică, 22 și 23 iulie 2017, membrii comunității maghiare din Sibiu (Asociația Maghiarilor din Sibiu) vor pregăti pentru degustare câte un ceaun de Supă de varză (Tóros káposztaleves) și de Gulaș Palóc (Palócgulyás).

Citeşte şi:  Un leu auriu, furat de la Muzeul Kitsch-ului din Bucureşti. Ce RECOMPENSĂ este pusă la bătaie - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.