Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complicații pe traseul PSD-UNPR

gandul.info
dragnea oprea

La sfârșitul săptămânii ar trebui să se cam știe ce vor face cele două partide aflate oficial în Alianța de Centru-Stânga. PSD are Comitetul Național Executiv la Piatra Neamț în care vor discuta problema și vor decide într-un fel sau altul - liste comune cu cei de la UNPR sau pe cont propriu.

Alianța de Centru-Stânga este o alianță politică din România între Partidul Social-Democrat (PSD) și Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), formată în iulie 2012. Scopul declarat al celor două partide este susținerea reciprocă la Alegerile Parlamentare din 2012. Alianța de Centru-Stânga a fost aprobată la 9 august 2012 de Tribunalul București, astfel luând ființă și alăturându-se Uniunii Social-Liberale, în vigoare deci și în acest moment.

Complicațiile provin din mai multe cauze:

-PSD are o nouă conducere care ar vrea să reevalueze negocierile inițiale făcute cu fostul președinte Victor Ponta

-UNPR nu mai e în situația de forță de acum câteva luni

-în PSD sunt voci care susțin că nu ar mai trebui ținut cont de unpr-iști și mers pragmatic înainte și încercat eventual preluarea punctual a unora din UNPR

-și în UNPR sunt destui care nu au o relație excelentă cu PSD în filiale și înclină spre liste separate pe motiv că partidul are organizaea si efectivele necesare pentru a face o figură bună

Foarte probabil ca în intevenția de azi președintele UNPR, Gabriel Oprea, să aibă un apel la responsabilitate, colegialitate și simți politic și să îi asigure pe cei de la PSD că partidul pe care îl conduce nu își va schimba traictoria. Posibil ca declarația să îi țintească și pe cei din partid care încă mai au dubii că o combinație cu PSD e soluția.

Vezi și: EXCLUSIV Sondajul PSD pentru Primăria Capitalei

Vezi și: Miron Mitrea, DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre Victor Ponta, Vanghelie, Oprescu și PSD

__

Liderul UNPR Gabriel Oprea va organiza, joi, prima sa conferință de presă de la demisia Guvernului Victor Ponta și până în prezent, surse din partid spunând că progresiștii vor adopta o poziție finală în relația cu PSD.

Gabriel Oprea este așteptat să anunțe, spun sursele citate, că UNPR își dorește să candideze pe liste comune cu PSD la alegerile locale și parlamentare și că decizia finală rămâne la aprecierea social-democraților.

Vezi și: SURSE - Ponta: 'Nu pot să joc în ALDE'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.