Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complot anti - Iohannis

www.imcdb.org
complot

La un an şi ceva de la preluarea mandatului său prezidenţial, Klaus Iohannis este, fără îndoială, victima unui complot. Care va reuşi sau nu. Restauraţia regimului Băsescu, după o nouă formulă, nu este deloc o simplă ipoteză de lucru. Pe zi ce trece se adună dovezi ale unui proiect bine organizat. Şi concertat. De ce urmează să fie eliminat Klaus Iohannis? Şi cum anume?

Trece timpul şi o construcţie penală prinde contur. Fiind din ce în ce mai creditată. De către diverşi “binevoitori”. Şi din ce în ce mai pompată. Cu concursul unei instituţii a statului. Este vorba de procesul pierdut. Care nu este, pur şi simplu, un proces civil, în care instanţele au decis, în mod definitiv, cum că familia Klaus Iohannis pierde o casă. Este un proces cu o puternică tentă penală. Pentru că în concluziile magistraţilor din Braşov, scrie că această locuinţă a fost dobândită cu rea-intenţie. Cu alte cuvinte, familia Iohannis ar fi ştiut că beneficiază de un fals. Şi a mers mai departe.

Au trecut mai multe luni bune de când Klaus Iohannis, care a utilizat o cale extraordinară de atac, aşteaptă să i se facă dreptate. Dar acest proces, care, atenţie, se judecă la Înalta Curte, este, în mod paradoxal, amânat. Ca atare, vina lui Iohannis pluteşte, în continuare, în aer. Şi este alimentată şi upgradată de adversarii să politici. Mai straniu este că, între timp, deşi procesul a fost definitiv pierdut şi, până una-alta, casa nu-i mai aparţine, familia Iohannis ar fi încasat bani din chirii, de la o bancă. Dacă se dovedeşte şi în urma căii extraordinare de atac că această locuinţă nu-i aparţine şi dacă, din nou, va fi reconfirmată reaua-credinţă, atunci primirea acestor foloase necuvenite ar deveni o circumstanţă agravantă. Este o circumstanţă agravantă pentru orice persoană. Cu atât mai mult pentru cel mai înalt demnitar al statului.

Acest joc prin care Înalta Curte amână un deznodământ, nu poate să-i facă decât rău preşedintelui României. Dimpotrivă. În orice circumstanţă, dacă calea extraordinară de atac ar fi fost soluţionată până acum, indiferent de rezultat, prejudiciile lui Iohannis ar fi fost mai mici.

Iar Înalta Curte este condusă, să nu uităm, de doamna Livia Stanciu, care, aparent, a intrat într-un conflict cu Traian Băsescu, dar, în realitate, este una dintre “cheile” acestuia în justiţie. Cum singur s-a exprimat.

Este adevărat că domnul Klaus Iohannis are imunitate. Dar nu şi soţia domniei sale. Acesta este călcâiul lui Ahile. Pe care, în cinismul lor, autorii complotului vor să-l exploateze la maxim.

Un alt semnat cât se poate de clar l-am primit chiar în aceste zile. Când în urma unei ieşiri publice, cât se poate de echilibrate şi de corecte a lui Klaus Iohannis, legată de situaţia a cinci televiziuni private, s-a dezlănţuit un întreg iureş în tabăra susţinătorilor lui Traian Băsescu, tabăra stipendiată de binom. Toată lumea a auzit despre ceea ce s-a întâmplat pe pagina de Facebook a preşedintelui. Pare să se fi declanşat o avalanşă. Care nu ar mai putea fi oprită. Numai că, după modelul altor zvârcoliri de acest fel, ale acelei părţi din societatea civilă care este dirijată, şi de această dată vorbim, totuşi, de un număr limitat de persoane. Până în 15.000. În timp ce alegătorii lui Klaus Iohannis sunt de ordinul milioanelor. Numai că, în politică, deseori, aparenţa contează. Impresia artistică. Imaginea confecţionată sau nu a cuiva poate să bată realitatea. Exact ceea ce se urmăreşte. Fenomenul de manipulare şi de diversiune poate fi extrem de bine analizat dacă observăm fie şi numai o singură televiziune, B1 TV, şi ne uităm la identitatea invitaţilor din ultima vreme şi la ceea ce spun aceştia. Şi dacă coroborăm această analiză cu informaţia că, financiar vorbind, în spatele acestui B1 TV este plasat unul dintre cele mai puternice grupuri ilegitime de interese ale lui Traian Băsescu, grup aflat într-o strânsă relaţie, trecută şi prezentă, cu serviciile secrete. Mai exact cu SRI.

Dacă vorbim despre binom, vorbim despre Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea. Dacă vorbim despre trinom, o adăugăm şi pe Livia Stanciu. Binom sau trinom, puţin contează. Capo de tutti capi rămâne Traian Băsescu.

Acesta a sesizat câteva realităţi. Prima este că propriul său electorat, nucleul său tare, rămâne constant, dar nu depăşeşte 15-20%. Pe de altă parte, hiena politică a descoperit că dispune, pe gratis, de importanţi aliaţi anti - Iohannis. PSD, UNPR, ALDE. De asemenea, poziţiile cheie din presă şi din societatea civilă au rămas intacte, pentru că, din generosul buget SRI, de şase ori mai are decât al SIE – o situaţie complet răsturnată faţă de realităţile euro-atlantice – pot fi, bine mersi, plătiţi generos şi în continuare toţi aceşti agenţi de influenţă. Pe sub nasul lui Eduard Hellvig care, până una-alta, reprezintă doar o vitrină a SRI.

Dacă binomul sau trinomul condus de Traian Băsescu intenţionează să-l elimine pe Klaus Iohannis şi să declanşeze prezidenţiale anticipate, nu are de făcut decât două lucruri. Să genereze o puternică instabilitate politică, eventual printr-o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş, şi să iniţieze procedurile de suspendare sau chiar de demitere a lui Klaus Iohannis.

Cât timp Klaus Iohannis stă cu mâinile încrucişate, cât timp echipa sa doarme la Cotroceni sau în altă parte, totul este posibil. Hiena poate face ce vrea. Apăsând, pur şi simplu, pe câteva butoane. În timp ce opoziţia politică, cea reală, se va mobiliza pentru că, nu-I aşa?, de ce ar pierde o oportunitate?

PS: Am uită să precizez motivul. O fac acum. Klaus Iohannis a refuzat să devină, aşa cum au crezut unii, un instrument sau cel puţin un aliat al lui Traian Băsescu.

Un comentariu de Sorin Roșca Stănescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.