Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concesiile lui Iohannis pentru turci: Cum a luat democraţia o pauză

Vizita preşedintelui Turciei la Bucureşti a venit la pachet cu o serie de concesii făcute de partea românească. Mofturile mai puţin democratice ale lui Recep Tayyip Erdoğan, acceptate de Cotroceni, au creat câteva situaţii cel puţin ciudate.

Un moment delicat s-a înregistrat chiar în timpul conferinţei de presă susţinută de Iohannis şi Erdogan. În contextul discuţiei despre atacurile armate din Istanbul, preşedintele Turciei i-a certat pe reprezentanţii mass-media din ţara sa pentru că au transmis imagini cu teroriştii. Mai mult, acesta a recunoscut că presei i s-a interzis să mai difuzeze astfel de imagini.

"Chiar şi reprezentanţii media s-au străduit să transmită imediat imagini de acolo. Ce se câştigă transmiţând astfel de imagini? Pentru că dacă n-am fi interzis transmiterea continuă a acestor scene, ele ar fi continuat toată ziua. Deci, aceasta nu este o atitudine umană", a declarat Erdogan, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist.

Alte trei situaţii sunt relatate pe blogul personal de jurnalistul Ion Cristoiu. Astfel, România a extrădat doi polițiști turci care ceruseră azil politic în țara noastră. Ca ţară membră a Uniunii Europene, România ar fi trebuit să refuze extrădarea celor care ar putea fi victime ale abuzurilor. În schimbul livrării lor, autoritățile noastre l-au primit pe tavă pe fratele lui Omar, fugit în Turcia, susţine Cristoiu.

Un alt gest pe placul lui Erdogan, dar cu probleme din punct de vedere moral, a vizat principalul ziar de Opoziție din Turcia, Zaman. Cu un tiraj de un milion de exemplare, ziarul critic faţă de Erdogan este interzis la evenimentele Președinției Turciei. Reporterului de la Zaman i s-a refuzat acreditarea la evenimentele de la Cotroceni de către Biroul de presă al lui Klaus Iohannis.

Pe 31 martie 2015, agenția de presă oficială din Turcia, Anadolu Agency, a publicat un interviu cu preşedintele Klaus Iohannis, ca un preambul al vizitei lui Erdogan în România. Interviul a fost însă trunchiat, jurnaliştii turci eliminând partea dedicată luptei împotriva corupției în România. De la Cotroceni nu a existat nicio reacţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.