Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONCLUZIILE RAPORTULUI! Neregulile descoperite de Inspecția Judiciară la DNA

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Inspecția Judiciară a transmis Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii raportul privind rezultatele controlului managerial desfășurat la Direcția Națională Anticorupție. Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, neregulile descoperite de Inspecția Judiciară. De exemplu, șefa DNA este acuzată de comunicare defectuoasă, dosarele erau plimbate după bunul plac al procurorilor, în sertarele DNA există dosare vechi de 11 ani, iar lista continuă.

"În ceea ce privește comunicarea cu procurorul șef direcție, Laura Codruța Kovesi, care nu a fost analizată prin prisma atribuțiilor în cadrul echipei de control, ci doar prin prisma constatărilor directe ale echipei de inspectori, s-a constatat o comunicare defectuoasă a acesteia, comunicare caracterizată prin tendința de a-și menține propria părere și a se impune în adoptarea deciziilor, precum și prin aceea că se caută explicații exterioare persoanei sale, în cazul în care nu obține rezultatele urmărite. În acest mod se evită recunoașterea propriei responsabilități în situații de eșec și se reduc șansele conducătorului de a-și forma o imagine realistă despre evenimente și de a identifica măsurile de corecție reclamate de situațiile anterioare", se arată în document.

Inspecția Judiciară propune anchetarea disciplinară a Laurei Codruța Kovesi și a adjuncților săi. În ciuda acestor nereguli evidente, propunerea este ca șefa DNA să rămână în funcție.

Raportul are peste 550 de pagini și a ajuns pe masa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

content-image

content-image

content-image


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.