Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurs de lăudac la PNL

Bodea chestor
În timp ce socialiștii se plictisesc atât de tare singuri pe piața politică încât își organizează jocuri interne de război și lovituri de palat, cică e mare excitație la PNL azi: au Congres. Sunt atât de mândri de ei și debordează de speranță: îl vor alege pe cel ce va sta drepți în fața președintelui de facto și le va aduce voios ordinele Kaiserului de la Cotroceni. Idealism de fată mare, românilor prea puțin le pasă...
Pentru că fostul partid liberal a devenit o notă la subsolul politicii noastre. De ce să te intereseze cine va lua postul de aghiotant al lui Iohannis? Sluga tot sluga rămâne, indiferent de nume. Când tot ce auzi dinspre oamenii "Generaaaaaaalului" e obediență oarbă și laudație grețoasă, prea puțin îți pasă cine va fi demnul urmaș al Alinuței și Ralucuței, la capătul limbii languroase.

De Bușoi știu toți că e îndrăgostit de fundul lui Iohannis, deci pare cel mai calificat pentru acest rol. El e pierdut din pruncie pe drumul acesta pidosnic, începându-și cariera de lăudac cu celebrul Boureanu, președinte al TNL pe vremuri. ”Partidul” e fițos, însă! Nu vrea lingușeală evidentă, vrea slugărnicie demnă!
Asta pentru că unii de prin provincie încă se mai încăpățânează să creadă că poate exista liberalism într-o unitate militară prusacă. Așa că se agață de veșnica speranță Ludovic Orban. Fără să observe ciudățenia săltării lui peste noapte, de către DNA, și a achitării lui tot peste noapte, de către judecătorii din câmpul tactic. Și fără să vadă nimic aberant în vizita lui slugarnică la Cotroceni, pentru a-i cere voie lui Iohannis să candideze.
Curat liberalism! Ca și cum Crin Antonescu s-ar fi dus să îi ceară voie lui Băsescu să îl demită. Sau, ca și cum Dragnea i-ar fi cerut voie lui Iohannis să îi ia locul lui Ponta. Ca și cum, dacă Ludovic le va fi șef, românii nu vor vedea lanțul pe care singur și l-a pus la gât, ci vor crede că un partid în genunchi mai e liberal.
Dar, astea sunt detalii neimportante prin epava PNL, când ”liberalismul” a rămas doar un concept istoric și tot ce își doresc ocupanții partidului Brătienilor e ”la putere cu orice preț”.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.