Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONDAMNAȚI la ÎNCHISOARE în ultima zi a anului: Un important politician și un șef din fotbal

Ultima Ora breaking news

Ultima zi din an a fost cea mai neagră pentru un important politician și un fost mare șef din fotbal. Fostul şef al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost condamnat la patru ani și jumătate în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara. În plus, trebuie să plătească și 9.950.000 de lei, plus dobânzi.

Gheorghe Chivorchian, fost președinte al Politehnicii Trimișoara și ex-secretar general al FRF a primit și el o condamnare de 3 ani și 6 luni. El trebuie să plătească nu mai puțin de 5.050.000 lei, actualizat la data plății. Alte 8 persoane au primit și el condamnări.

Sentința pronunțată de Tribunalul Timiș nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Citește și: Gigi Becali a TURBAT: Ce nume vrea să pună echipei sale de fotbal

Procurorii DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, în august 2015, a şapte angajaţi sau foşti angajaţi ai CJ Timiş şi a trei foşti şefi ai FC Politehnica Timişoara SA. Este vorba despre fostul preşedinte al CJ, Constantin Ostaficiuc, şi fostul secretar Petrişor Nădăştean, acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată. Funcţionarii publici Răzvan Hrenoschi, Daniela Pepa, Dan Sabin Cionvică, Petru Borza și Mircea Marian Mihuţ au fost trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Haic Chivorchian, Ion Negrei şi Liviu Ioan Roşca, care aveau funcţii de conducere la FC Politehnica Timişoara SA, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Citește și: Vești TRAGICE despre regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a

Potrivit rechizitoriului, Ostaficiuc şi Nădăştean au aprobat şi dispus, în perioada 2008-2011, alocarea şi plata, cu sprijinul celorlalţi inculpaţi, din bugetul judeţului Timiş, a sumei de 9,95 milioane de lei către S.C. Politehnica Timişoara S.A., în condiţiile în care finanţarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice era limitată la entităţile fără scop lucrativ, în condiţiile în care S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A, devenită ulterior S.C. Politehnica Timişoara SA, era organizată ca societate pe acţiuni. Ostaficiuc şi Nădăştean au iniţiat şi au avizat favorabil o hotărâre a CJ, în baza căreia, în aprilie 2008, s-a semnat protocolul de colaborare între Consiliul Judeţean Timiş şi S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA, societate condusă la acea vreme de Marian Iancu, având ca obiect susţinerea echipei de fotbal, invocând ca şi considerent social necesitatea realizării proiectului de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare la competiţiile de club UEFA. „În realitate, sumele alocate de la bugetul judeţean Timiş au fost folosite în alte scopuri decât destinaţia stabilită prin protocol (…) Astfel, banii au fost direcţionaţi în alte scopuri (plăţi de penalităţi contractuale şi chirii, în relaţia cu acelaşi Consiliu Judeţean, plăţi prin executare silită efectuată de organele fiscale ale Ministerului Finanţelor Publice, etc.)”, conform DNA.

Citește și: Barack Obama, ținta unei farse cu oameni de zăpadă / FOTO

Minuta ședinței:

Solutia pe scurt: I. În baza art. 297 al. 1 din C.pen. rap. la art. 309 C.pen. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul OSTAFICIUC CONSTANTIN,pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, la pedeapsa de: -4(patru) ani şi 6(şase) luni închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3(trei) ani, pedeapsă a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al. 1 lit. c C.pen.. În baza art. 65 alin. 1,3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, începând cu rămânerea definitivă a prezentei sentinţe de condamnare şi până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată.

Citește și: Tații care-și cresc singuri copiii sunt mai bolnavi decât ceilalți

II. În baza art. 297 al. 1 din C.pen. rap. la art. 309, rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 al. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul NĂDĂŞTEAN IOAN-PETRIŞOR, în formă continuată, la pedeapsa de: -3(trei) ani închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, conform art. 68 al. 1 lit. b C.pen.. În baza art. 65 alin. 1,3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsă care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este la executată sau considerată ca executată, conform art. 65 al. 3 C.pen..

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3(trei) ani şi 6(şase) luni, pentru inculpatul Nădăştean Ioan Petrişor, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. a C.pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii comunitare.

Citește și: STUDIU Anumite virusuri sunt mai ‘blânde’ cu femeile decât cu bărbații

În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii, puncte de lucru la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş, sau SC Horticultura SA, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 404 al. 2 C.p.p., rap.la art.96 C.p., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune intenţionată, instanţa revocă suspendarea supravegherii şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoz. art. 97 C.pen.. Pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicate inculpatului, se suspendă executarea pedepselor accesorii.

Citește și: Motivul pentru care femeile ÎNȘALĂ: Cum arată partenerul care e înșelat

III. În baza art. 48 C.pen. rap la art. 297 al. 1 din C.pen., rap. la art. 309 C.pen., rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 al. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul HRENOSCHI RĂZVAN, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, la pedeapsa de: -3(trei) ani închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, conform art. 68 al. 1 lit. b C.pen.. În baza art. 65 alin. 1,3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsă care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este la executată sau considerată ca executată, conform art. 65 al. 3 C.pen..

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3(trei) ani şi 6(şase) luni faţă de inculpatul Hrenoschi Răzvan, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. a C.pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii comunitare. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii, puncte de lucru la Regia Autonomă de Transport Timişoara sau SC Horticultura SA, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 404 al. 2 C.p.p., rap.la art.96 C.p., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune intenţionată, instanţa revocă suspendarea supravegherii şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoz. art. 97 C.pen.. Pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicate inculpatului, se suspendă executarea pedepselor accesorii.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

IV. În baza art. 48 C.pen. rap la art. 297 al. 1 din C.pen., rap. la art. 309 C.pen., rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 al. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul MIHUŢ MIRCEA MARIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, la pedeapsa de: -3 (trei) ani închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, conform art. 68 al. 1 lit. b C.pen.. În baza art. 65 alin. 1,3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsă care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este la executată sau considerată ca executată, conform art. 65 al. 3 C.pen..

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3(trei) ani şi 6(şase) luni faţă de inculpatul Mihuţ Mircea Marian, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. a C.pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii comunitare. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii, puncte de lucru la SC Pieţe SA Timişoara sau Regia de Transport Timişoara, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 404 al. 2 C.p.p., rap.la art.96 C.p., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune intenţionată, instanţa revocă suspendarea supravegherii şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoz. art. 97 C.pen.. Pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicate inculpatului, se suspendă executarea pedepselor accesorii.

Citește și: DEZASTRU!!! Ne-au vandut pana in 2023!

V. În baza art. 48 C.pen. rap la art. 297 al. 1 din C.pen., rap. la art. 309 C.pen., rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 al. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul CIONVICĂ DAN SABIN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, la pedeapsa de: -3 (trei) ani închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, conform art. 68 al. 1 lit. b C.pen.. În baza art. 65 alin. 1,3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsă care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală este la executată sau considerată ca executată, conform art. 65 al. 3 C.pen.. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3(trei) ani şi 6(şase) luni pentru inculpatul Cionvică Dan Sabin, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. a C.pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii comunitare. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii, puncte de lucru la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş sau SC Horticultura SA, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 404 al. 2 C.p.p., rap.la art.96 C.p., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune intenţionată, instanţa revocă suspendarea supravegherii şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoz. art. 97 C.pen.. Pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicate inculpatului, se suspendă executarea pedepselor accesorii.

Citește și: STUDIU despre creier: Dormim și când suntem treji

VI. În baza art.396 al. 1, 5 C.p.pen., rap. la art. 16 al. 1 lit. b teza II C.p.pen., achită inculpatul BORZA PETRU, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 48 C.pen. rap la art. 297 al. 1 din C.pen., rap. la art. 309 C.pen., rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 C.pen., complicitate la abuz în serviciu. VII. În baza art.396 al. 1, 5 C.p.pen., rap. la art. 16 al. 1 lit. b teza II C.p.pen., achită inculpata PEPA DANIELA OCTAVIA, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 48 C.pen. rap la art. 297 al. 1 C.pen., rap. la art. 309 C.pen., rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 C.pen., complicitate la abuz în serviciu.

Citește și: DEPRESIA afectează tot mai mult adolescenții, în special FETELE / STUDIU

VIII. În baza art.48 C.pen. rap la art. 297 al. 1 din C.pen. rap. la art. 309 C.pen., rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul CHIVORCHIAN HAIC GHEORGHE, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, la pedeapsa de: -3(trei) ani şi 6(şase) luni închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al. 1 lit. c C.pen.. În baza art. 322 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul CHIVORCHIAN HAIC GHEORGHE, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, la pedeapsa de: -1(un) an închisoare. În baza art. 38 al. 1, art. 39 al. 1 lit. b C.pen., art. 45 al. 1 C.pen., dispune ca inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe să execute pedeapsa cea mai grea de 3(trei) ani şi 6(şase) luni închisoare, sporită cu 4(patru) luni închisoare (reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă de 1(un)an, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă de: 3(trei) ani şi 10(zece) luni închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al.1 lit. c C.pen.. În baza art. 65 alin. 1,3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, începând cu rămânerea definitivă a prezentei sentinţe de condamnare şi până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată.

Citește și: Era aşteptată pe scenă de mii de oameni, iar ea făcea sex în backstage / VIDEO

IX. În baza art. 48 C.pen. rap la art. 297 al. 1 din C.pen., rap. la art. 309 C.pen., rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul NEGREI ION, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, la pedeapsa: -3(trei) ani şi 6(şase) luni închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al. 1 lit. c C.pen.. În baza art. 322 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul Negrei Ion, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, la pedeapsa de: -9(nouă) luni închisoare. În baza art. 38 al. 1, art. 39 al. 1 lit. b C.pen., art. 45 al. 1 C.pen., dispune ca inculpatul Negrei Ion să execute pedeapsa cea mai grea 3(trei) ani şi 6(şase) luni închisoare, sporită cu 3(trei) luni închisoare (reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă de 9(nouă) luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă de: 3(trei) ani şi 9(nouă) luni închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al. 1 lit. c C.pen.. În baza art. 65 alin. 1,3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, începând cu rămânerea definitivă a prezentei sentinţe de condamnare şi până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată.

Citește și: Lionel Messi se însoară: A stabilit data nunții

X. În baza art. 48 C.pen. rap la art. 297 al. 1 din C.pen., rap. la art. 309 C.pen., rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul ROŞCA LIVIU IOAN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, la pedeapsa de: - 3(trei) ani închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al. 1 lit. c C.pen.. În baza art. 322 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen., condamnă inculpatul Roşca Liviu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, la pedeapsa de: -1(un) an închisoare. În baza art. 38 al. 1, art. 39 al. 1 lit. b C.pen., art. 45 al. 1 C.pen., dispune ca inculpatul Roşca Liviu Ioan să execute pedeapsa cea mai grea de 3(trei) ani închisoare, sporită cu 4(patru) luni închisoare (reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă de 1(un) an, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă de:3(trei) ani şi 4(patru) luni închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 55 al. 1 lit. a C.pen., art. 67 al. 2 C.pen., art. 66 al. 1, 2 C.pen., a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a,b C.pen., drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2(doi) ani, pedeapsă a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei, sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate, conform art. 68 al. 1 lit. c C.pen.. În baza art. 65 alin. 1,3 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen., respectiv drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, începând cu rămânerea definitivă a prezentei sentinţe de condamnare şi până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată. În baza art. 25 C.p.p., art. 580 C.p.p., dispune anularea înscrisurilor falsificate şi a copiilor acestor înscrisuri, care conţin date nereale şi au fost întocmite în fals, după cum urmează: - Tabel nominal cu primele acordate pentru performanţe sportive” în care sunt înscrise numele a 28 de persoane privind suma totală de 1.801.356 lei; - Tabel nominal cu primele acordate pentru performanţe sportive deosebite finanţate din fonduri CJT” în care sunt înscrise numele a 24 de persoane privind suma totală de 2.270.658 lei; - Tabel nominal cu primele acordate pentru performanţe sportive deosebite finanţate din fonduri CJT în perioada mart-apr 2009 pentru anul competiţional 2008 / 2009” în care sunt înscrise numele a 24 de persoane privind suma totală de 1.860.420 lei; - Tabel nominal cu primele acordate pentru performanţe sportive deosebite finanţate din fonduri CJT” în care sunt înscrise numele a 20 de persoane privind suma totală de 1.513.680 lei; - Tabel nominal cu primele acordate pentru performanţe sportive deosebite finanţate din fonduri CJT pentru anul competiţional 2010 / 2011” în care sunt înscrise numele a 20 de persoane privind suma totală de 972.056 lei; - Tabel nominal cu primele acordate pentru performanţe sportive deosebite finanţate din fonduri CJT pentru anul competiţional 2009 / 2010” în care sunt înscrise numele a 26 de persoane privind suma totală de 2.142.980 lei.

Citește și: Jennifer Aniston a făcut SEX cu un pilot, copilot și un steward într-un avion / VIDEO

În baza art. 25, 397 C.p.pen., art. 1349 C.civ., art. 1382 C.civ., obligă în solidar inculpaţii Ostaficiuc Constantin şi Nădăştean Ioan Petrişor şi partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timişoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Mihuţ Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 7.800.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Roşca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii despăgubiri civile către partea civilă Consiliul Judeţean Timiş. Respinge acţiunea civilă faţă de inculpaţii Borza Petru şi Pepa Daniela.

Citește și: Ea e cea mai FRUMOASĂ româncă: Are 25 de ani și e din Timișoara / FOTO HOT

În temeiul art.330 C.p.p., art. 249 C.p.pen., dispune menţinerea măsurilor asigurătorii instituite în cursul urmăririi penale prin ordonanţele procurorului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor, conform minutei. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă inculpaţii Ostaficiuc Constantin, Nădăştean Ioan Petrişor, Hrenoschi Răzvan, Mihuţ Mircea Marian, Cionvică Dan Sabin, Chivorchiac Haic Gheorghe, Negrei Ion şi Roşca Liviu la plata sumei de 600 lei fiecare cheltuieli judiciare faţă de stat, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timişoara SA, conform art. 274 al. 3 C.p.pen.. În baza art. 275 al. 3 C.p.pen., restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 al. 6 C.p.pen., cheltuielile judiciare privind onorariu parţial avocat oficiu rămân în sarcina statului. În baza art. 273 C.p.pen., obligă inculpaţii Chivorchiac Haic Gheorghe, Negrei Ion şi Roşca Liviu la plata sumei de 16.890 lei reprezentând diferenţă onorariu expert, în contul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice şi Contabile Tribunalul Timiş, pentru expert Craiovan Dana. Respinge celelalte pretenţii privind plata onorariu expert. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 30 decembrie 2016.

Document: Hotarâre 554/2016 30.12.2016

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.