Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnare bombă la conducerea Radio România

Radio-Romania1

Oltea Șerban Parau – manager la Centrului Cultural Media din Societatea Română de Radiodifuziune, a fost condamnata astăzi, de către instanța penală a Curții de Apel București, la 1 an de închisoare pentru infracțiunea de conflict de interese. Sentința este definitivă.

Citește și: A apărut Victor Ponta! ”Trebuie să finalizăm al doilea proiect”: La ce se referă

În luna iunie a acestui an, printr-o hotărâre pronunțată luni de Judecătoria Sector 1, Oltea Şerban-Pârâu, actualul director al Centrului Cultural Media Radio România şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, a fost condamnată la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare. Aceasta a fost condamnată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese, în formă continuată, potrivit informațiilor publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Citește și: ÎCCJ îi dă emoții lui Ioan Oltean: Ce i-au spus judecătorii deputatului PNL

Potrivit ANI, Oltea Şerban-Pârâu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada 31 august 2006 - 08 august 2013, a aprobat şi semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor şi de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu soţul ei, Virgil-Vasile Oprina. Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 de lei. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat la momentul respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Oltea Şerban-Pârâu a infracțiunii de conflict de interese.

Citește și: Cristian Popescu Piedone a chemat ambulanța acasă la el

Problemele pentru conducerea Radio România par să nu se mai termine. Curtea de Apel București – Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, prin sentința pronunțata in data de 8 decembrie 2015, a respins contestația reclamantului Miculescu Ovidiu, președinte director general al SRR, împotriva raportului ANI prin care respectivul a fost declarat in conflict de interese. Urmează tăvălugul ÎCCJ, acolo unde Miculescu își așteaptă destinul într-un alt dosar, unde a fost găsit incompatibil de aceeași instanță, CAB. Trebuie menționat ca este a doua oara cand Ovidiu Miculescu a incalcat Legea 161/2003 privind regimul de incompatibilitati si conflicte de interese. ANI l-a mai capsat odata, in 2013, pe tartorul Radioului, tot la sesizarea sindicatului, cand a fost gasit respectivul, in stare de „incompatibilitate”. Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia lui Miculescu prin sentinta 1291 din 23.04.2014 iar in prezent dosarul se afla in recurs la ICCJ, din 3 septembrie 2014.

Citește și: ANI taie în carne vie înainte de Crăciun! Tsunami cu 30 de incompatibili: Iată LISTA NEAGRĂ

Unul dintre cele mai mari trusturi media din România, cu peste 2200 de salariați, a fost în ultimii 3 ani paralizat aproape de PSD și administrația condusă de Ovidiu Miculescu, unul din apropiații lui Victor Ponta. Ovidiu Miculescu și-a impus oamenii în aproape toate funcțiile de conducere din radio, a instalat o dictatură fără precedent în Radiodifuziunea Română, îndepărtând profesioniștii și aducând apropiați din afara radioului. Mai mult, scandaluri financiare, numeroase acuzații penale și de incompatibilitate au lovit Radioul Public. Inclusiv președintele Miculescu are o sentință de incompatibilitate din partea Curții de Apel București, urmând ca în această toamnă acesta să primească verdictul final la Curtea Supremă. Alți manageri și membri ai comitetului director au primit condamnări penale sau decizii de incompatibilitate.

Citește și: Un mare afacerist a fost condamnat DEFINITIV la mulți ani de închisoare

Știripesurse a relatat faptul că DNA este pe cale să finalizeze un dosar în care figurează Ovidiu Miculescu, președinte–director general al Societății Române de Radiodifuziune, acuzat de corupție şi de management dezastruos. Procurorii DNA vor încheia până la data de 1 octombrie cercetările cu privire la acuzații de fraudare a fondurilor europene şi pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese de către conducerea Radioului Public.

Peste toate aceste scandaluri, mai exista „dosarul” înființării postului de radio de la Chișinău. În această vară, procurorii au deschis o investigație, unde se pare că sunt suspecți toți membrii fostului consiliu de administrație, inclusiv Miculescu. Aceasta va fi încă o piatră de moară de piciorul actualei conduceri.

Citește și: ALERTĂ în PSD: Social-democrații riscă să nu aibă candidați la alegerile locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.