Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnare la închisoare în cazul copilului ucis de maidanezi

copil ucis de maidanezi

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2 s-au pronunţat vineri în dosarul în care administratorul firmei Tei Rezidenţial SRL, Constantin Ciorăscu, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în dosarul privindu-l pe Ionuţ, copilul ucis de maidanezi. Ciorăscu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Alături de Ciorăscu au mai fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă persoanele juridice SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti şi Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti. Toţi cei trimişi în judecată vor fi obligaţi să plătească 2,4 milioane de euro daune către familie copilului ucis.

Decizia poate fi atacată la instanţa superioară.

Vezi AICI minuta!

Avocatul familiei Anghel, Virgilică Papuc, a declarat la Antena 3 că decizia este una foarte bună şi că va discuta cu familia dacă se va face recurs sau nu. Tatăl copilului ucis a precizat că decizia înseamnă o stabilire a vinovaţilor.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 şi a spus că şi-a pierdut în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoţi, aceştia având patru (Ionuţ Anghel) şi, respectiv, şase ani (Andrei Anghel).

La scurt timp, copilul de şase ani a venit la bunica lui şi i-a spus că Ionuţ este încolţit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era mort.

Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 că nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică şi a creat condiţiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de şapte câini, al căror atac a condus la decesul unui minor.

"De asemenea, în sarcina inculpaţilor SC Rezidenţial SRL Bucureşti şi Ciorăscu Constantin (în calitate de administrator al acestei societăţi) s-a reţinut faptul că nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului Anghel Ionuţ", susţin procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.