Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnare pentru medicul care l-a favorizat pe Adrian Năstase după tentativa de sinucidere

judecator (1)

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat luni sentinţa în cazul medicului Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din Capitală, care a încălcat legea și l-a favorizat pe Adrian Năstase.

Şerban Brădişteanu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă şi a fost luată cu o majoriatte de 3 la 2 în completul de 5 judecători. În prima instanţă medicul fusese achitat, însă procurorii au făcut recurs.

Citeste si: Nastase, prima reactie dupa condamnarea doctorului sau

Medicul a fost acuzat de procurori că în mod nejustificat a dispus menținerea în Spitalul Floreasca a lui Adrian Nastase, după tentativa de sinucidere din iunie 2012, imediat după condamnarea la doi ani de inchisoare cu executare în dosarul Trofeul Calității.

****

Iată minuta instanței:

2952/1/2014 - Favorizarea făptuitorului - - d.p.31/Cu majoritate, Admite apelul formulat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Directia Natională Anticoruptie împotriva sentinţei penale nr.213 din 04 martie 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr.7787/1/2012, privindu-l pe intimatul inculpat Brădişteanu Şerban Alexandru. Desfiinţează în tot sentinţa atacată şi, rejudecând: În baza art.264 Cod penal (1969) cu aplicarea art.17 lit.a din Legea nr. 78/2000 şi cu aplicarea art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru, la 1 an închisoare. În baza art.71 Cod penal (1969) interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit. a teza a II-a şi b Cod penal (1969). În baza art. 861 Cod penal (1969), dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului Brădişteanu Şerban Alexandru, pe durata unui termen de încercare de 3 ani, stabilit în conformitate cu dispoziţiile art. 86 2 Cod penal (1969). În temeiul art.863 Cod penal (1969), pe durata termenului de încercare, inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.864 Cod penal (1969) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art.71 alin.5 Cod penal (1969), pe durata termenului de încercare se suspendă executarea pedepselor accesorii. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă pe inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciarei către stat. În baza art. 274 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului rămân în sarcina statului, iar suma de 50 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 02 martie 2015.

!!!!!!!

Cu opinia separată a doamnei judecător Lucia Rog şi domnul judecător Săndel Lucian Macavei în sensul respingerii, ca nefondat, a apelului formulat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Directia Natională Anticoruptie împotriva sentinţei penale nr.213 din 04 martie 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr.7787/1/2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.