Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnări pe viaţă în Somalia după atentatul din februarie

soldati somalia

Un tribunal din Somalia a condamnat luni 10 persoane, dintre care două la detenţie pe viaţă, responsabile de explozia bombei care a provocat o gaură în fuselajul unui avion al companiei Daallo Airlines aflat în zbor spre Djibouti, în luna februarie, a declarat luni un responsabil guvernamental de rang înalt, transmite Reuters.

 

Printre cei condamnaţi se află un ofiţer de securitate şi un membru al insurgenţei Shebab, care au finanţat atacul, a precizat Mumin Abdullahi, procurorul adjunct al forţelor de securitate somaleze.

 

'Abdiweli Mohamed, şeful securităţii aviaţiei civile, şi Areys Hashi, membru al Shebab şi finanţatorul operaţiunii, judecat în absenţă, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă', a declarat Abdullahi pentru Reuters.

 

Alte opt persoane, angajaţi ai aeroportului ca personal de securitate, poliţist, hamal şi ofiţeri de imigraţie, au primit sentinţe cu închisoarea între 6 luni şi 4 ani. Alte cinci persoane au fost achitate.

 

Explozia a fost revendicată de gruparea islamistă radicală Shebab, afiliată Al-Qaida.

 

Atentatorul a fost practic expulzat din avion printr-o gaură de un metru provocată de explozia bombei pe care o avea asupra sa, conform Agerpres.

 

Pilotul a fost obligat să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Mogadiscio, de unde decolase cu puţin timp mai devreme.

 

Potrivit lui Mohamed Yassin, directorul executiv al Daallo Airlines, atentatorul sinucigaş ar fi trebuit să se afle într-o cursă a companiei Turkish Airlines. Majoritatea pasagerilor ar fi trebuit să zboare cu Turkish Airlines, dar au fost transportaţi cu unul din avioanele Daallo Airlines după ce compania turcă a anulat cursa, invocând vremea nefavorabilă.

 

'Respectivul pasager (care a provocat explozia) s-a îmbarcat cu un tichet al Turkish Airlines şi se afla pe lista pasagerilor Turkish Airlines', a declarat Yassin pentru Reuters.

 

Daallo a preluat cei 70 de pasageri ai Turkish Airlines, printre care şi atentatorul, pentru a-i transporta spre Djibouti. În total, în avion se aflau 74 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.