Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moartea lui Condrea și peste 8 milioane de Sherlock Holmes

condrea

Știm cu toții deja că Facebook, social media românească în general, au înlocuit de mult mijloacele tradiționale de comunicare și de informare. După caz, avem de-a face cu milioane de jurnaliști de investigație, de politicieni, de artiști, de bucătari, de ispite, în funcție de evenimentul ce are loc și de nivelul de interes al publicului pe acel subiect.

Cam așa au funcționat lucrurile și în cazul morții lui Condrea. Întâi a venit breaking news-ul cu anunțul morții patronului Hexi Pharma. Știrea s-a propagat inițial fără alte comentarii, de acest lucru ocupându-se siteurile de știri și paginile de Facebook asociate lor.

Încet dar sigur au început să apară apoi și ironiile, glumele de genul: „S-a dus să dilueze îngerii în Rai„ sau „A plecat să bea cu Dinut Patriciu și Codruț Marta.„ Numai că, pentru o perioadă scurtă de timp, dezbaterile au intrat într-o zodie a scenaritei totale. Cred că numai la Revoluție am mai avut atât de multe scenarii vehiculate. Să le enumerăm un pic:

- Condrea a fost extras de către servicii din această poveste, în timp ce noi stăm și comentăm aici el este deja într-un avion privat, în drum spre Bahamas, unde i se va schimba sexul, ochii, gura și va deveni o femeie focoasă, trăindu-și astfel viața fără griji, în timp ce noi vom continua să murim în spitalele din România.

- Condrea a fost ucis de servicii. Era evident că omul avea să facă niște denunțuri zguduitoare, că va trage după el întreaga clasă politică, servicii, potenți ai vremurilor. Ca atare, l-au eliminat.

- Condrea a fost ucis ca să nu aibă Predoiu șansa la o dezbatere electorală decentă și să fie astfel obligat să vină și la Denis Rifai în emisiune.

Și lista ar putea continua la nesfârșit. Practic, fiecare posesor de cont de Facebook, Twitter sau blog a calculat viteza probabilă a mașinii la momentul impactului, a încercat să vadă cât de desfigurat putea să iasă omul dintr-un așa accident, cum de s-a mișcat poliția atât de repede, de ce nu i-au lăsat trupul pe caldarâm, să îl putem poza și noi, și toate astea. Preț de ore, dacă citeai ce scriu Ponta, Turcescu, de ce zice Sebastian Ghiță, ai fi putut să juri că România este Belarus și că ne pregătim pentru cel puțin o serie de 10 asasinate la comandă.

Spectacolul vieții prin intermediul rețelelor sociale este incredibil. Singurul lucru de care ai nevoie este un filtru personal, care să te ajute să alegi, dintr-o mare de zgomote de fond inutile, exact acele informații utile.

Apropo, nu știu sigur, oare Antena 3 o fi scris pe burtieră ceva de genul: „Știm că Băsescu l-a omorât pe Condrea„ ?

content-image

(sursă foto: tolo.ro)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.