Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea MApN, alături de echipa României la deschiderea oficială a Jocurilor Paralimpice Invictus

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis invictus

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, vor participa, sâmbătă, la Toronto, în Canada, la ceremonia de deschidere a Jocurile Paralimpice Invictus. Potrivit unui comunicat al MApN, Mihai Fifor şi Nicolae Ciucă, aflaţi în prezent într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, se vor deplasa, sâmbătă, la Toronto, pentru a fi prezenţi, alături de cei 15 militari răniţi care compun Invictus Team România, la ceremonia de deschidere a jocurilor Invictus, conform Agerpres.

Totodată, oficialii români vor asista la antrenamente şi la primele probe sportive la care vor concura militarii. La rândul său, şeful Statului Major General va participa la conferinţa şefilor apărării ai naţiunilor participante la Invictus Games Toronto 2017. Subiectul principal al întâlnirii va fi axat pe discuţii privind personalul militar rănit sau devenit invalid în urma participării la acţiuni militare interne sau la misiuni în teatrele de operaţii.

Echipa României este formată din 15 militari răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak. Invictus Team România va participa la şase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism, înot. De asemenea, echipa României va concura şi în competiţia de volei din poziţia şezând. În cele şapte zile ale competiţiei, membrii Invictus Team România vor participa la peste 30 de întreceri sportive. Alături de ei se vor afla antrenorii acestora din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, membri ai familiilor, prieteni şi suporteri români din Canada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.