Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea PPE se implică în alegerile din Rep. Moldova: Să se retragă!

rador.ro
republica moldova ue

Conducerea Partidului Popular European (PPE) şi-a reiterat la sfârşitul săptămânii trecute sprijinul pentru fostul ministru al educaţiei Maia Sandu, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a cărei candidatură a fost propusă de alte două partide Partidul Platforma 'Demnitate şi Adevăr' şi Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în calitate de candidat comun al forţelor anti-oligarhice la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru 30 octombrie în Republica Moldova, potrivit Jurnal.md. 

"Maia Sandu este singurul candidat la preşedinţie care va lupta împotriva corupţiei, va reforma sistemul de justiţie şi va asigura funcţionarea statului de drept. Apreciem parcursul ei impecabil în respectarea regulilor de transparenţă şi democraţie în cursul carierei sale politice şi în timpul acestei campanii electorale. În perioada în care a fost ministru al Educaţiei, ea a demonstrat că nu se teme să realizeze reforme dificile şi poate rezista presiunilor din partea oligarhilor corupţi', se arată într-un comunicat al PPE, conform publicaţiei menţionate.

Vezi și: REPUBLICA MOLDOVA/ALEGERI: Aproape un sfert din buletinele de vot vor fi în limba rusă

În acest context, preşedinţia PPE face un nou apel către Iurie Leanca, liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), să se retragă din cursa electorală. "Astăzi mai mult ca oricând este important ca toate partidele de centru-dreapta să-şi unească forţele în sprijinirea unui singur candidat şi să consolideze astfel şansele Maiei Sandu la victorie', susţine PPE. 

Reprezentanţii celui mai mare partid din Parlamentul European au apreciat gestul liderului PPDA, Andrei Năstase, de a se retrage din cursa prezidenţială, şi a PLDM, care face parte din familia popularilor europeni, pentru sprijinul neabătut arătat Maiei Sandu. 

"O îndemnăm pe Maia Sandu să continue lupta pentru eradicarea corupţiei în (Republica) Moldova şi îi dorim mult succes la 30 octombrie - în speranţa că fiecare moldovean va alege un preşedinte care va pune capăt corupţiei în ţară', se arată în comunicatul PPE.

Vezi și: Un senator publică LISTA PENALILOR din propriul său partid

De asemenea, conducerea PPE îşi exprimă îngrijorarea faţă de posibilitatea fraudării votului în timpul alegerilor prezidenţiale. "Intimidarea alegătorilor, finanţarea ilegala a campaniei electorale şi utilizarea resurselor administrative sunt inacceptabile. Vom alerta toţi observatorii internaţionali să monitorizeze situaţia şi să se asigure că alegerile prezidenţiale întrunesc standardele democratice", subliniază textul, care condamnă totodată atacurile de intimidare şi campania de defăimare a Maiei Sandu de către candidaţii concurenţi. 

Anterior, preşedintele PPE, Joseph Daul, făcuse un apel către fostul premier Iurie Leancă să se retragă din cursa prezidenţială şi să-şi anunţe sprijinul pentru candidatul unic al forţelor antioligarhice, Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.