Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţă dedicată drepturilor româncelor angajate ca lucrătoare domestice

expo milano

Asociaţia Femeilor Românce din Italia - ADRI şi Asociaţia pentru Drepturile Omului din Milano organizează, la 22 ianuarie, seminarul 'Armata tăcută a femeilor migrante', dedicat lucrătoarelor domestice care fac parte din viaţa de zi cu zi a familiilor italiene şi care au preluat problemele, grijile şi intimitatea acestora în detrimentul vieţii lor private, se arată într-un comunicat trimis Agerpres. În cadrul evenimentului va fi vizionat filmul "Copiii diasporei" realizat de jurnalistul italian Alessandro Gaeta, iar participanţii vor dezbate situaţia femeilor angajate ca lucrătoare domestice şi măsurile luate de autorităţile italiene pentru a se asigura că le sunt respectate drepturile.

La dezbatere vor participa preşedinta Asociaţiei Femeilor Românce din Italia, Silvia Dumitrache, profesor Diana De Marchi, consilier municipal şi preşedinta Comisiei de Egalitatea de Şanse şi Drepturi civile la Milano, sociologul Paola Bonizzoni, cercetător la Departamentul de Ştiinţe Sociale şi Politice al Universităţii din Milano, Elienor Llanes Castillo, preşedinta MAIA - Asociaţia pentru Integrare şi Advocacy (Filipine), Antonio Buozzi, consultant în comunicare, antropologul Veronica Silva (Peru).

De asemenea, publicul prezent poate interveni în cadrul dezbaterilor moderate de Alessandra Montesanto, vicepreşedinta Asociaţiei pentru Drepturile Omului din Milano, se arată în comunicat. "Lucrătoarele domestice fac parte din viaţa de zi cu zi a familiilor italiene şi au preluat problemele, grijile şi intimitatea acestora în detrimentul vieţii lor private," a afirmat Dumitrache. "Câţi dintre italieni şi români cunosc cealaltă faţă a migraţiei, cu toate că este prezentă în casele lor?", s-a mai întrebat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.