Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict ARMAT între oficialii chinezi. Atacatorul s-a sinucis

Un responsabil de rang înalt dintr-un mare oraş din provincia chineză Sichuan (sud-vest) a deschis focul în timpul unei reuniuni a oficialilor locali, rănindu-i pe primar şi pe secretarul Partidului Comunist, după care s-a sinucis, transmite miercuri AFP, citând presa locală, potrivit agerpres.

Citeşte şi: California se transformă într-o fortăreaţă împotriva EXPLULZĂRILOR decise de Donald Trump

Potrivit agenţiei Xinhua, Chen Zhongshu, şeful biroului local pentru resurse miniere, 'a deschis un foc continuu asupra tovarăşilor săi', în timpul unei reuniuni desfăşurate miercuri în centrul de expoziţii din Panzhihua, oraş cu 1,2 milioane de locuitori din provincia Sichuan.

Agresorul i-a luat la ţintă şi i-a rănit pe primarul din Panzhihua, Li Jianqin, şi pe secretarul Partidului Comunist Chinez (PCC) din oraş, Zhang Yan, după care a fugit.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi, dar vieţile lor nu sunt în pericol.

Agresorul, care s-a refugiat la etajul al doilea al clădirii, a fost găsit mort de forţele de ordine, după ce s-ar fi sinucis.

Chen Zhongshu a ocupat diverse responsabilităţi de prim rang în instituţiile municipale. El s-a plâns în mai multe rânduri de secretarul local al Partidului Comunist, acuzându-l că 'îi face viaţa imposibilă' şi că avea un temperament 'exploziv şi încăpăţânat', potrivit site-ului de ştiri chinez Jiemian.com.

Violenţele armate sunt foarte rare în China, unde cetăţenii nu au dreptul de a deţine arme de foc, şi cu totul excepţionale într-o reuniune a Partidului Comunist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.