Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT de INTERESE în SUA? O întâlnire între Bill Clinton și ministrul Justiției naște controverse

hillary clinton

O întâlnire privată între fostul preşedinte american Bill Clinton şi ministrul justiţiei Loretta Lynch a provocat temeri legate de un posibil conflict de interese întrucât Hillary Clinton, soţia fostului lider la Casa Albă, face obiectul unei anchete federale, relatează vineri Xinhua, citată de agerpres.ro

Întâlnirea de 30 de minute a avut loc la aeroportul internaţional din Phoenix (statul Arizona) şi a fost descrisă de Lynch drept ''în primul rând una de socializare''.

EXCLUSIV - Traian Băsescu, prima reacție la plagiatul lui Victor Ponta: Este PERICULOS!/VIDEO


''Conversaţia noastră s-a referit în mare parte la nepoţii lui. A fost mai ales una de socializare şi despre călătoriile noastre. El (Bill Clinton) a menţionat golful pe care l-a jucat în Phoenix'', a spus Lynch, într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi. 

Ministrul justiţiei american a insistat că nu a discutat cu fostul preşedinte despre investigaţia federală în desfăşurare care a vizează pe Hillary Clinton, în legătură cu folosirea e-mailului privat pentru corespondenţa oficială din timpul mandatului ei de secretar de stat al SUA (2009 - 2013). E-mailurile respective au fost trimise sau primite printr-o mesagerie şi un server private, şi nu printr-un cont guvernamental, cum este regula.

Mircea Badea, REACȚIE DURĂ după ieșirea lui Cioloș în Delta Văcăreşti


Totuşi, până acum asigurările date de Loretta Lynch nu au reuşit să risipească temerile exprimate de criticii lui Clinton cu privire la un potenţial conflict de interese în ancheta federală care o vizează pe actuala candidată democrată la alegerile prezidenţiale. 

''În lumina unui evident conflict de interese, i-am cerut în mod repetat ministrului justiţiei Lynch să desemneze un consilier special pentru a se asigura că ancheta este cât mai îndepărtată posibil de politică'', a anunţat senatorul republican John Cornyn, într-o declaraţie dată joi publicităţii.

Surprizele noii legi a salarizării bugetare: Sporurile, incluse în salariul de bază


Printre altele, o parte din corespondenţa transmisă prin e-mailul privat al lui Hillary Clinton se referă la Libia şi mai ales la atentatul islamist împotriva consulatului american din Benghazi din 11 septembrie 2012, în care şi-au pierdut viaţa ambasadorul Christopher Stevens şi alţi trei agenţi americani. Administraţia democrată şi Hillary Clinton au fost acuzate de către republicanii din Congres că încearcă să disimuleze o parte din faptele despre acest atac. 

Hillary Clinton a dezminţit prezenţa unor informaţii clasificate pe contul său privat de e-mail şi i-a acuzat pe adversarii săi că încearcă să-i prejudicieze candidatura la Casa Albă punând în evidenţă controversa. Ea i-a predat Departamentului de Stat circa 30.000 de e-mailuri, imprimate pe 55.000 de pagini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.