Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict diplomatic MAJOR: Un ministru turc a primit 'INTERZIS' în Austria

turcia austria turcia

Autorităţile din Austria au interzis intrarea în această ţară a ministrului economiei turc, Nihat Zeybekci, care urma să participe la un eveniment legat de împlinirea unui an de la puciul eşuat din Turcia, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe austriac, citat luni de Reuters, informează agerpres.ro

"Pot confirma că ministrul de externe (austriac) Sebastian Kurz i-a interzis practic ministrului economiei turc să intre în ţară", a declarat purtătorul de cuvânt pe postul de radio ORF.

Trump îi dă LOVITURA lui Putin: Ce pas ÎNAPOI a făcut președintele SUA


Acesta a menţionat că evenimentul la care ar fi trebuit să participe oficialul turc este unul "foarte mare" şi că vizita sa ar fi reprezentat "un pericol pentru ordinea publică şi securitatea Austriei".

Efectul paradoxal al salarizării unitare. Pensionari de lux la Parlament, cu indemnizații mai mari decât ale aleșilor actuali


Decizia autorităţilor austriece vine după cea similară anunţată vineri de cele olandeze, care au afirmat că vicepremierul turc Tugrul Turkes "nu este binevenit" în Olanda pentru a asista la o ceremonie organizată de expaţi turci pentru a marca împlinirea unui an de la puciul eşuat. 

În primăvară, tensiunile au crescut între Olanda şi Turcia după ce autorităţile olandeze le-au interzis unor miniştri de la Ankara să participe la evenimente de campanie pe teritoriul olandez înainte de controversatul referendum constituţional din Turcia de la 16 aprilie, în urma căruia preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a sporit prerogativele. Germania a blocat la rândul său evenimente ale unor oficiali turci care voiau să le vorbească votanţilor expatriaţi înainte de referendum, iar Berlinul a refuzat să îi permită lui Erdogan să se adreseze cetăţenilor turci în timpul vizitei sale la Hamburg pentru summitul G20 care a avut loc vineri şi sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.