Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT între SRI și Comisia parlamentară de control: 'Suntem destul de deranjați de modul cum ne răspunde SRI'

Inquam Photos / Octav Ganea
manda verestoy

Preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, senatorul Claudiu Manda, a declarat marţi, după o şedinţă a comisiei, că există o nemulţumire la adresa Serviciului, pentru modul în care instituţia răspunde solicitărilor comisiei. Totul a pornit de la cazul "sufrageria lui Gabriel Oprea", caz în care comisia a cerut lămururi de la SRI.

"Am discutat cazul sufrageria. Am analizat răspunsul venit de la SRI săptămâna trecută. Nu înțelegem de ce are caracterul de informație clasificată. Săptămâna trecută am făcut o adresă către SRI să ne trimită un răspuns declasificat, pe care să putem să-l punem la dispoziția Comisie parlamentare de anchetă pentru alegerile din 2009. Până în acest moment, nu am primit. Motiv pentru care am hotărât să trimitem către comisie primul răspuns pe care l-am primit, în care se spune că SRI nu a fost la nuntă, nici nu a văzut mireasa, nici apă nu a băut, nici achiasmă, nu știe nimic, nu are de unde să știe ce au făcut cadrele de conducere ale SRI. În contextul în care persoanele din conducerea SRI nu se deplasează cu mașini personale. Cred că este anormal ca SRI să nu știe ce fac ofițerii săi într-o zi sau într-o altă zi. Dacă cei de la SRI au considerat că acesta este răspunsul pe care vor să ni-l trimită, am considerat și noi că atât am putut să avem ca răspuns de la ei. În șapte zile nu au putut să ne trimită acest document nesecret pe care să-l punem la dispoziția comisiei. Suntem destul de deranjați de modul cum ne răspunde SRI", a declarat Manda.

Potrivit preşedintelui Comisiei de control a activităţii SRI, declasificarea răspunsului SRI nu ar aduce atingere siguranței naționale, dacă persoanele respective nu erau acolo în misiune.

Întrebat dacă răspunsul clasificat al SRI a fost unul revelator, care să fi contribuit la lămurirea împrejurărilor din 2009, Manda a răspuns: "Nu vreau să dezvolt. Dacă SRI va accepta să se declasifice, o să-l vedeți și dumneavostră. Dar dacă o să-l vedeți să înțelegeți supărarea comisiei pe răspunsurile pe care le primește."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.