Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT între Theresa May și Angela Merkel: Cum s-au CONTRAT cele două

 Theresa May  Angela Merkel

Premierul britanic, Theresa May, a reafirmat că obiectivele principale pe care le va urmări în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sunt controlul imigraţiei şi încheierea unui acord de liber schimb cu blocul comunitar, transmite agenţia EFE.

Mesajul a fost transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt de la Downing Street şi este o replică dată cancelarului german Angela Merkel. Aceasta din urmă a reafirmat la rândul ei în aceeaşi zi că Marea Britanie va avea acces pe piaţa comunitară după ieşirea din UE numai dacă guvernul de la Londra va menţine libertatea de circulaţie a forţei de muncă pentru cetăţenii celorlalte 27 de state membre ale UE, scrie agerpres.ro.

Citește și: Tinerii fac SEX după doar 10 mesaje / STUDIU

Premierul Theresa May a indicat anterior că cetăţenii britanici 's-au pronunţat clar - la referendumul din 23 iunie - că este important ca Marea Britanie să-şi asume controlul imigraţiei', a amintit purtătorul de cuvânt al guvernului de la Londra. Totuşi, negocierile privind Brexitul 'nu trebuie să fie un joc cu sumă nulă', în care să câştige numai o parte sau să nu câştige niciuna, a completat el.

'Sunt multe ţări care au acorduri de liber schimb cu UE', iar negocierile privind condiţiile ieşirii Marii Britanii din UE 'trebuie să se axeze pe obţinerea unei libertăţi cât mai substanţiale pentru companiile britanice de a face afaceri pe piaţa unică', a menţionat mai departe reprezentantul executivului de la Londra.

Citește și: Cine este David Clark, autorul unui asa zis raport despre justitia din Romania

Într-un discurs susţinut tot luni la un congres al Federaţiei Germane a Funcţionarilor, cancelarul Angela Merkel a subliniat că este important să se menţină relaţii bune cu Marea Britanie, dar nu cu orice preţ, făcând astfel referire la problema imigraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.