Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul dintre Parlament şi Parchetul General poate ajunge la CCR. Dragnea, solicitat să intervină

ccr curtea constitutionala

Procurorul general Augustin Lazăr a refuzat să trimită Comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009 dosarul penal clasat cu privire la acest scrutin. Ca urmare a refuzului, Comisia a trimis o a doua solicitare, iar în cazul unui refuz ar putea fi sesizată Curtea Constituţională, cu privire la un conflict instituţional de natură constituţională.

"Luni. la şedinţa Coaliţiei, se va tranşa. Sper că vom fi ajutaţi în acest sens", a declarat Oana Florea, preşedintele Comisiei, care a precizat că dreptul de sesiza CCR aparţine preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Anterior, varianta sesizării CCR a fost menţionată de senatorul PNL Daniel Fenechiu.

În schimb, deputatul PSD Eugen Nicolicea s-a arătat încrezător că procurorul general va trimite documentele solicitate, având în vedere că primul refuz denotă fie grava neglijenţă, fie necunoaşterea legii, fie reaua credinţă a lui Augustin Lazăr.

Vezi şi: Comisia de anchetă privind alegerile din 2009, întrebări pentru Kovesi

"Am decis să avem în vedere o sesizare a preşedinţilor celor două Camere pentru că aceştia au prerogativele pentru a sesiza CCR cu un eventual conflict juridic de natură constituţională între cele două instituţii ale statului, respectiv Ministerul Public şi Parlament, pentru faptul că documentele solicitate nu au fost înmânate Comisiei parlamentare de anchetă. Cu siguranţă se va face o discuţie, aşa cum am discutat şi cu domnul Dragnea, luni, în şedinţa de coaliţie, având în vedere că este o decizie politică - se va discuta oportunitatea sesizării CCR pe conflictul juridic", a declarat Oana Florea la finalul şedinţei comisiei. 

Ea a spus că a discutat cu Liviu Dragnea la telefon pe această temă. "Am discutat aseară cu domnul Dragnea la telefon. Mi-a spus că vom discuta în coaliţie, având în vedere că este o decizie politică. Voi fi acolo, voi susţine argumentat, juridic, faptul că ne aflăm în situaţia de fapt că cele două instituţii să se afle într-un conflict de natură constituţională. Eu cred că o decizie a CCR ar aduce lumină în acest aspect şi ar fi folositoare şi pe viitor", a adăugat Florea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.